İftar programına; Durağan Kaymakamı Akın Oruç, Cumhuriyet Savcısı Soner Şahin, Belediye Meclis üyeleri, yetimler ve ailelerinin katıldı. 

“Kardeşlik iftarı”nda konuşan Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan; “Bugün Allah’ın emaneti olan yetimleri sahiplenme günüdür. Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet dikkatimizi bu yöne çekmiştir. Bu ayetlerden birinde, ‘Rabbin, seni yetim bulup barındırmadı mı?’ buyrularak bizzat Hz. Peygamber’in yetim olarak büyüdüğüne dikkat çekildikten sonra yetimlere iyi davranılmasını, şefkat gösterilmesini, haklarına ve hukuklarına azami derecede özen gösterilmesini emretmektedir” ifadelerini kullandı.

Bugün Allah’ın bizlere emaneti olan yetimleri sahiplenme günüdür diyen Kılıçaslan; “Bizde bugün Durağan’da ki yetimleri anmak, onlara birlikte olmak amacıyla hepsini davet ettik. Böyle bir günü bizlerle paylaştıkları için onlara teşekkür ediyoruz. Bize İslami anlayışımızı yeniden gözden geçirmemizi, onları tekrar hatırlamamızı ve sahiplenmemiz gerektiğini hatırlattıkları için onlara teşekkür ediyoruz. Dünya Yetimler gününün tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

İftar programı Başkan Kılıçaslan’ın çocuklara hediye vermesi ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber