Gerze Belediyesi ilçenin 5 yıllık geleceğine damgasını vuracak olan stratejik plan çalışmaları tamamlandı.

5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve bu kanunda değişiklik yapan 5436 sayılı yasa kapsamında hazırlanması zorunlu stratejik plan çalışmaları, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Başkanlığında, belediyenin tüm birim amirlerinin katılımı ile aralıksız olarak sürdürülen çalışmaların ardından tamamlanarak Belediye Meclisince kabul edilerek onaylandı.

Gerze Belediyesinin 2015-2019 döneminde yapacağı çalışmaları kapsayan  stratejik planla, kuruluşun gelecekteki performansının artırılması, verimliliğin geleceği yönelik ve sonuç odaklı yükseltilmesi ile kurumsal vizyon ve misyonunun artırılması amaçlanıyor.

İlçemizin gelecek 5 yılının şekillendirilmesinde hayati önem arz eden söz konusu planla ilgili olarak Belediye Başkanı Osman Belovacıklı 'nın görüşlerini aldık.

Başkan Belovacıklı; " Gerze Belediyesinin Stratejik Planını hazırladık, planımız Belediye Meclisimizce de kabul edilerek onaylandı.  2. dönemimizde ilk olarak yeni yol haritamızı belirlemek amacıyla 2015-2019 tarihleri arasındaki süreci kapsayan stratejik planımızı yapmakla işe koyulduk. Yerel yönetimlerin kamu yönetiminde son derece özel ve bir o kadar da önemli bir yere sahip olduğu bilincinden hareketle, ilke ve değerlerimizden ödün vermeden, ilçemizin gelişimi, temel hak ve ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanan stratejik planımızda, önümüzdeki 5 yıllık süreçte yapılması planlanan hizmet, faaliyet ve projeler ile bu kapsamda kullanılacak kent kaynakları hakkında detaylı bilgiler almaktadır.

Başarı, amacını bilmek ve o amaca ulaşmak için bütün yeteneklerinizi kullanarak çok çalışmanın sonucunda elde ettiğimiz bir zaferdir. Gerze Belediyesi olarak başarmak için, azim ve kararlılıkla doğru bildiğimiz yolda emin adımlarla yürüyor tüm çalışanlarımızla birlikte işimizi severek yapıyoruz. Mesai kavramı olmaksızın yoğun bir emeğin ürünü olarak ortaya çıkardığımız planımızı, katılımcı bir anlayışla hazırladık ve aynı şekilde Gerzeli hemşerilerimizle birlik uygulayacağız, Gerzemize hayırlı ve uğurlu olsun " dedi.

Özlenen bir Gerze'yi yaratmada araç olacak söz konusu planın Gerze 'ye ve Gerzeliye hayırlı olmasını diliyor, bu planın hazırlanmasında emeği geçen başta Başkan Osman Belovacıklı ve belediyenin her kademedeki emeği geçen çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Editör: Vitrin Haber