Gerze Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz Gerzeli çiftçiler için, ilçede gerçekleştirilen seracılık faaliyetlerinin büyük büyük gelir sağladığını belirtti. 

Gerze Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz,  ilçede gerçekleştirilen seracılık faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Gerze’de seracılık faaliyetlerinin son yıllarda önemli gelişmeler gösterdiğini belirten Karadeniz, seracılığın çiftçilere gelir ve istihdam noktasında fayda sağlar duruma geldiğini söyledi. İlk olarak 2005 yılında Gerze’de uygulanan 320 m² sera projeleriyle üretimde başarı sağlandığının altını çizen Gerze Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz; “Bu proje daha sonraki yıllardan itibaren Sinop İl Özel İdaresi tarafından desteklenmiş ve Sinop’un il merkezi ve ilçelerinde hayata geçirilmiştir” dedi.

Açıklamasında ilçede seracılık, bodur meyvecilik yapılması ve damlama sulama sisteminin kullanılması için Sinop il özel idaresi tarafından çiftçilere yüzde 50 destekle kaynak sağlanacağını belirten Gerze Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Karadeniz; “Ayrıca Karadeniz, proje başlangıcından bugüne Gerze ilçesinde projeler kapsamında ve vatandaşın kendi imkanlarıyla 40 dekara kadar örtü altı sebze üretim alanına ulaşılmıştır” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber