Gerze Halk Eğitim Merkezi Avcılık eğitimlerinin verileceği yeni bir kurs açtı.

Gerze Halk Eğitim Merkezinden yapılan açıklamada, Avcılık eğitiminin 13 Ekim ile 21 Ekim tarihleri arasında gerçekleşeceği paylaşıldı. Gerze’de kara avcılığının gün geçtikçe yaygınlaştığını belirten İlçe Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ümit Durak, avcılık konusunda eğitim almak isteyen Gerzelilerin açılan kurslara katılarak bu dalda kendilerini geliştirme fırsattı bulabileceğini kaydetti.

Avcılığın eğitimsiz gerçekleştirilmesinin oldukça tehlikeli olduğunun altını çizen Durak, avcılık sporuna merakı olan herkesin, bu eğitimden geçmesi gerektiğini söyledi. Durak; Merkezimiz tarafından açılan Avcılık Kursu Eğitim Programında kursiyerlerimizin, Avcı eğitiminin ülke ekonomisi açısından önemini kavramalarını, Avcı eğitiminin gereğine inanmalarını, Avcı eğitiminin çevrebilim açısından önemini kavramalarını, Avcılığın özünü kavramanın gereğine inanmalarını, Yurdumuzdaki avcıların sorunlarını araştırarak çözüm önerileri geliştirmelerini, Avlanmada kendini ve doğayı korumaya yönelik bilgileri edinmenin önemine inanmalarını amaçlamaktayız” dedi. 

Kalorifer Yakma Eğitimi de verilecek!
 Durak, ayrıca kurs bünyesinde 13 Ekim – 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kalorifer yakma eğitiminin de verileceğini duyurdu.
 Kurs, kalorifer yakma konusunda katılımcılara teorik ve uygulamalı bilgilerle sunulacak. Halk Eğitim Merkez Müdür Yardımcısı Ümit Durak, Kalorifer ateşçiliği belgesi olmayan kişilerin kalorifer yakmasının sağlıklı olmadığını belirterek, Kalorifer yakma kursunun ileriki yıllarda daha da yaygınlaşacağını ve belgesi olmayan bir kişinin kalorifer yakıcılığı işini yapamayacağını söyledi.

Editör: Vitrin Haber