Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programa, çok sayıda vatandaş katıldı. Programın sunuculuğunu okul öğretmenlerinden Abdullah Çağlar Sarıtaş yaparken, etkinlik şehitler için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Zeki Sağır, Çanakkale Deniz Muharebesindeki üstün başarıya ve inanca dikkat çekti. Sağır’ın konuşması ardından, Çanakkale Deniz Zaferiyle ilgili bir belgesel soluksuz izlendi.  
Ayrıca okul öğrencileri tarafından Çanakkale destanıyla ilgili 'Gerze Şehitlerini Anıyor, Bayraklarla Donanıyor' projesi kapsamında hazırlanan halk röportajları da düzenlenen etkinlikte yayımlanırken, Gerzelilerin Çanakkale Zaferiyle ilgili görüşleri büyük ilgiyle izlendi. 
Etkinlik içerisinde ödül töreni de düzenlenirken, üç farklı kategoride dereceye giren öğrencilere ödülleri teslim edildi.
Ödül töreni ardından Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro gösterisi izleyenlerin beğenisine sunuldu. Aynı sahnede üç farklı dekorla gerçekleştirilen tiyatro oyunu sırasında, dekor geçişleri yapılırken türkü ve şiir seslendirildi.

Program, Çanakkale Cephesinde askerlerimizin yemeği olan buğday çorbasının dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 
Editör: Vitrin Haber