Gerze Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek teşkil edebilecek yeni bir atık projesinin müjdesini verdi.

Küresel ısınmanın şiddetini her geçen gün arttırdığı Ülkemizde, bu doğrultuda yeni yöntem ve projeler  geliştiren Gerze Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek teşkil edebilecek yeni bir atık projesinin müjdesini verdi.
Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı’nın katkılarıyla, Gerze Belediyesi ve Yalı Geri Dönüşüm fabrikası işbirliğiyle başlatılan proje hakkında açıklamada bulunan Belediye başkanı Osman Belovacıklı, Türkiye’nin belirli illerinde devam eden Geri Dönüşüm projelerinin yanı sıra, Gerze’de başlatacakları bu projeyle her evin geri dönüşüme katkı sağlayabileceğini, evlerde ki geri dönüşüm maddelerinin belediye yetkililerince toplanarak geri dönüşüme kazandırılacağını söyledi.

Başkan Belovacıklı, dönüştürülen her bir ton atık ile, 100 litre petrol tasarrufu sağlandığını, Plastik ambalajların geri dönüşüm sayesinde elyaf içeren tekstil ürünleri, atık su boruları ve marley gibi malzemeler üretildiğini, 1 metal içecek kutusunun geri dönüşümünden elde edilen enerji ile, 100 watt’lık bir ampulün 20 saat çalışabildiğini, geri dönüşümü sağlanan bir ton kağıt ile 17 ton ağacın kesilmekten kurtulduğunu ve kampozit ambalaj atıklarının geri dönüşümden karton koliler, yalıtım malzemeleri ve mobilya gibi ürünler üretildiğini ifade ederek projenin önemini vurguladı.

Belovacıklı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “ Projenin önemli bir kısmını Gerze’li kent sakinleri oluşturuyor. Cam, plastik, metal, kağıt, ve kompozit gibi ambalaj atıklarını geri kazandırarak doğal kaynak tasarrufu sağlamakla beraber, zaman ve enerjiyi verimli kullanacağız, bu sayede küresel ısınmayı yavaşlatıp ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Evlerimizde ki ve işyerlerimiz de ki ambalaj atıklarını diğer evsel atıklardan ayrı belediyemizce dağıtılacak bir poşette biriktirmek suretiyle haftanın her Perşembe günü çöp konteynırlarının yanına bırakarak bu projeye büyük bir katkı sağlayabilirsiniz. Ayrıca kentin birçok bölgesine konulan geri dönüşüm kumbaraları da Gerze’lilere bu projede büyük ölçüde katkı sağlayacak. Değerli Kent sakinlerinden ricam ambalaj atıklarını çöpe atmayarak geleceğe kazandırmalarıdır.

Ayrıca topladığınız pet, plastik, teneke, hurda atıklarını Çarşı mahallesi Kurtuluş Sokak no: 26/A adresinde ki ofisimize getirerek Gerze’de yardıma muhtaç insanlara da katkı sağlamamıza yardımcı olabilirsiniz.” şeklinde konuştu. 
Editör: Vitrin Haber