Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu, gençlik merkezi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gençlerin maddi ve manevi olarak iyi bir eğitim alması gerektiğini belirten Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu bu konuda tüm imkanları Boyabat'ın gençleri için seferber ettiklerini ifade etti. Köroğlu; "Sorumluluğumuzun farkındayız. Çalışmalarımız devam ediyor. Yeni çalışmalar, kurslar ve etkinlikler için planlamalar yapıyoruz, girişimlerde bulunuyoruz. Burası gençler için çok önemli bir kurum. Bu memleketin en büyük sermayesi gençliktir. Türkiye'den dünyaca ünlü fizikçiler, matematikçiler, müzisyenler, tiyatrocular çıkması için, devletin verdiği imkanları sonuna kadar kullanacağız” dedi. 

İLÇE GENELİNDE 200 GENCE HİZMET VERİYORUZ
Merkezde verilen eğitimlerden ilçe genelinde 200 gencin faydalandığını ifade eden Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu, eğitimlerin yanında gerçekleştirilen sosyal etkinliklerle de gençlere fayda sağlandığını belirtti. Köroğlu; “Hızlı klavye, bağlama, dini ilimler, değerler eğitimi, işaret dili, gitar, hızlı ve etkili okuma, satranç gibi kurslarla yaklaşık 200 öğrenciye hizmet veren Boyabat Gençlik Merkezi gençleri ve öğrencileri ayrıca Gençlik Lideri Mustafa Demircioğlu ve Gençlik Merkezi personeli Selçuk Kaya gözetiminde; hasta ziyaretleri, köy okullarına kırtasiye yardımı, yalnız ve hasta olanları ziyaret etme gibi etkinliklerle sosyal faaliyetler de yürütüyor. Gençler ve öğrenciler arasında Boyabat Gençlik Merkezinin bilinirliğinin beklenenden az olduğunu belirten Köroğlu, yapacakları çalışmalarla, kampanyalarla tüm Boyabat gençliğinin uğrak yeri olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Boyabat Gençlik Merkezinin sosyal projelerle de adından söz ettirdiğinin altını çizen Boyabat Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Köroğlu, bu projelerden bir tanesinin de 'Gençler Yetim Kardeşlerine Sahip Çıkıyor!' isimli çalışma olduğunu söyledi. Köroğlu; “Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik merkezleri ve İHH İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde yürütülen proje kapsamında yetim çocuklar için kumbaralarda yardım toplanıyor. Boyabat genelinde 20 tane kumbara dağıtılırken toplanan yardımlar 100 TL olarak Boyabat Gençlik Merkeziyle eşleştirilen yetim çocuğa bağışlanıyor. Her ay toplanan paralar Türkiye genelinde her ay yetimlere ulaştırılıyor. Herkesin bağışta bulunabildiği kampanyada öğrenciler de cep harçlıklarıyla kumbaraları dolduruyor” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber