Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivali yapıldı.

Bu yıl 49.’su düzenlenen Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivali yoğun katılımla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programda, Dikmen Merkez Cami İmamı Hasan Kayhan okuduğu kuran-ı kerim tilaveti ile alanda bulunanlara kuran ziyafeti yaşattı. Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Dikmen Kaymakamı Alparslan Altunışık, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, AK Parti 23. Dönem milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Siyad Başkan Vekili. Faik Yüksel, Sinop Kızılay Başkan Yardımcısı Yakup Üçüncüoğlu, Serder Dernek Başkanı Kenan Abalı, çok sayıda siyasi parti mensubu çevre il ve ilçelerden gelenler ile gurbette ve İstanbul 'da yaşayan kalabalık bir Dikmenli topluluğu  katılımıyla gerçekleşen organizasyonda konuşan Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu organizasyona katılanlara teşekkür etti.

Konuşmasında belediye çalışmaları hakkında kısa bilgiler veren İstanbullu; “Göreve geldiğimiz günden bu güne 3 mahallemizin su sorununu çözdük. Vatandaşlarımızın zamanlarını geçirdikleri park ve kebap alanının düzenlenmesi tekrar yaptık. Bizim başkanlığımız öncesinde 5 aydan bu yana maaş alamayan personelimizin maaşlarını kesintisiz ödemeye başladık. Bizim hizmet yapmada sıkıntımız yok. Yeter ki birlik beraberlik olsun” dedi. 

Daha sonra söz alan Vali Yavuz selim Köşger ise konuşmasında Sinoplulara ata sporuna verdikleri değer ve destek için teşekkür etti. Bu anlamlı geleneklerin yaşatılmasının mutluluk verici olduğunun altını çizen Vali Köşger; “Pehlivanlarımız yiğitçe bu meydanlarda olduğu sürece bu bayrak ilelebet bu semalarda dalgalanacaktır, bu ezan sonsuza dek bu minarelerde okunacaktır. Ata sporumuzun Sinop olmak üzere bütün ilçelerde, köylerde, yaylalarımızda yapılmasından son derece mutluyum" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından etkinliklerin düzenlenmesinde katkı sağlayanlara plaket verildi. Dikmen Er Meydanında eski pehlivanlarından Adil Yiğit'in organizesinde gerçekleştirilen ve 347 pehlivanın  kıran kırana mücadelesi şeklinde geçen bu yıl ki güreşlerin başpehlivanı, Kırkpınar'ın altı boyunda şampiyon olmuş Tokatlı Atilla Balcı olurken, Başaltında ise Ankara Büyük Şehir Belediyesi Pehlivanı Mahmut Sutay birinci oldu.

Festivalin 1. Günü Dikmen Ercüment Türkmen Güreş Alanında düzenlenen konserde “Osman Öztekin, Rüya Kılıç Fantezi Halk Müziği Sanatçısı, Aysel Çelik Türk Halk Müziği, Kübra Armutçu Sunucu Ses Sanatçısı sahne aldığı öğrenildi.

Editör: Vitrin Haber