Geleneksel 4. Gerze Yağlı Güreşlerinin bu yıl 23 Ağustos 2015 tarihinde festival alanında gerçekleştirileceği bildirildi.

Bu yılda, boylarında başta Kırkpınar olmak üzere, ülkenin sayılı güreş organizasyonlarında er meydanına çıkmış bulunan pehlivanlarının güreş atacağı Gerze güreşleri daha şimdiden yağlı güreş meraklılarınca büyük bir merakla bekleniyor.
Gerze 4. Yağlı güreşleri ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı; “Göreve geldiğimizde bu güreşlere 20 yıldan fazla bir süre ara verilmişti. Ata sporumuzu canlandırmak ve gelecek nesillere ulaştırmak adına çıktığımız yolda 3 yılda büyük mesafeler kat ettik ve Gerze güreşlerini Türkiye’nin sayılı organizasyonları arasına soktuk. Bu yılda geçmişteki başarılarımızı tekrarlayacağımıza olan inancım tamdır. Davet ettiğimiz pehlivanların kalitesi, güreşlerin de kalitesini ortaya koyuyor. Ata sporuna gönül vermiş, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerime sonsuz teşekkürler ediyorum, güreşlerin centilmence ve ilçemize yakışır bir atmosferde gerçekleşmesini diliyorum ve güreş severleri 23 Ağustos’ta Gerze’ye davet ediyorum” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber