Boyabat İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin,  Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda,  muhtarlara köylerde güvenlik ve huzurun devamı için alınması gereken önlemler konusunda bilgiler verdi. 

Muhtarlara bazı konularda uyarılarda bulunan Keskin, şöyle konuştu: "Düğünlerde silah atılması kanunen yasak olmasına rağmen maalesef bazı yerlerde uyulmadığı duyumunu alıyoruz. Bu konuda asla hoşgörülü olamayız. Bir insanın hayatını kaybetmesi ne kadar acı olacaksa, bu acıya kimseyi alet ettiremeyiz. Anız yakmak da zaten kanunen yasak. Yaktığınız tarlalarda doğadaki canlıları yakmaya, soyunu kurutmaya hakkımız yok. Bir defasında keklik yavrularının anız yakma sonunda topluca yandığına şahit olduk. Lütfen anız yakmayalım, doğamızın canını yakmayalım." 

Köylerde yaşanan hayvan hırsızlıklarına da işaret eden Keskin, köylere hayvan taciri kılığında gelen bazı kişilerin köyü gezerek keşif yaptığını, daha sonra da hırsızlık amacıyla köye geldiğini anlatarak köydeki vatandaşların tanımadığı kişilere bilgi vermemesini ve muhtarların kimlik sormaları konusunda da uyarılarda bulundu. 

 

 
Editör: Vitrin Haber