Ankara Sinop İli Boyabatlılar Derneği BOY-DER, Mamak Sivil Toplum Kuruluşları Merkezi Konferans Salonu'nda üyelerinin ve hemşehrilerinin katılımı ile iki yıl görev yapacak başkan ve yeni yönetimi belirledi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan genel Kurul, Sinoplu eğitimci ve akademisyen Şevket Çağlar'ın sunumu, divan başkanı ve katip üyelerin seçilmesi ile devam etti. Divan başkanlığına yine Sinoplu olan Kültür Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Nezih Yıldırım, katip üyeliklere Recep Özdemir ve Cemil Erkan seçildi. 

Genel kurul açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen mevcut başkan ve başkan adayı Süleyman Aşçı, görev süreleri boyunca gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirmek istediği projeleri anlattı. Sivil toplum örgütlerinin yaşamasının ve yaşatılmasının zorluklarına değinen Süleyman Aşçı, derneklerin gelir kaynağının aidatlar ve bağışlar olduğun söyledi. Aşçı; “Biz hemşehrilerimizden aidat talep etmedik, ancak verenlerden almıyoruz demedik, Allah razı olsun, Sinoplu Boyabatlı iş adamlarımız var, onların her daim destekleri var, onlara sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Fedakar yönetim kurulu üyelerimiz ve denetim kurulu üyelerimiz belirlemiş olduğumuz yönetim aidatını düzenli olarak ödüyorlar ve biz bu derneği bu şekilde yaşatıyoruz” dedi.

Yeni dönemde özellikle üyelerden aidat konusunda azami hassasiyet ve duyarlılık beklediklerini belirten Başkan Aşçı; “Gelin el ele gönül gönüle derneğimizi birlikte yönetelim, bizim sevdamız memleket sevdası. Allah rızası ve memleket davası olarak görüyoruz ve BOY-DER bizim sevdamız, Allah nasip ederse ilk 6 ay içinde bir il derneği kuracağız ve bu derneğin ismi de, Ankara Sinop İli İlçeleri Derneği olacak. Bir yıl içinde ise Ankara Sinoplu Dernekler Federasyonu kurmak istiyoruz, Ankara da ne kadar il, ilçe ve köy derneği varsa, bu federasyon çatısı altında toplamak istiyoruz. Bu şekilde Sinop'un Sinoplu'nun gücünü birleştirmek istiyoruz. Ankara’da faaliyeti, çalışmayı BOY-DER yapıyor, kaymağı adı federasyon olan başka dernekler yiyor, bizim hemşehrilerimiz bundan mahrum kalıyor, bu çalışmayı mutlaka gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Siyasi konularda görüşlerini paylaşan Başkan Aşçı, bizim siyasette taraf olmamız mümkün değildir, tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz, tabi ki bölücü partiler hariç, bizim dernek olarak A partimiz, B partimiz olmaz, ancak siyasette aday olan hemşehrilerimize tabiki desteğimiz olacaktır, olmalıdır. Derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar hizmeti geçenlere teşekkür ediyor hayatta olmayanlara Allah'tan rahmet, yaşayanlara uzun ömürler diliyorum” dedi. 

BOY-DER genel kuruluna sivil toplum örgütü başkanları ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, bürokrat ve iş adamları katıldı. Genel Kurulda üç tüzük tadili gerçekleşti ve faaliyet raporları denetim raporları, tahmini bütçe oy birliği ile kabul edildi.

Genel Kurulun dilek ve temenni bölümde Anssiad genel başkanı Mustafa Başdoğan ve Enerji Birsen 1 Nolu şube başkanı Mehmet Bozkuş birer selamlama konuşması yaptı. Son konuşmayı divan başkanı Nezih Yıldırım yaparak genel kurulun hayırlı olmasını ve yeni seçilen kardeşlerime başarılar diliyorum dedi.

Editör: Vitrin Haber