Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent Köyü muhtarı Gültekin Öztürk bölgede belediye olduğu dönemlerde yapılamayan sahil projesi çalışmasının muhtarlık olarak 14 ayda tamamlandığını söyledi. 

Türkeli ilçesine bağlı Güzelkent Köyü'nde sahil projesi çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların, Haziran ayı sonlarına kadar bitirileceğini belirten Muhtar Gültekin Öztürk, "Belediye varken 25 yılda yapılmayan hizmeti, muhtarlık olarak 14 ayda biz yaptık" diyerek, önceki belediye başkanlarının Güzelkent'te belediye varken fırsatları değerlendiremediğini öne sürdü.
Yaz sezonunda tatil köyünü andıran bir turistik yer olan Güzelkent'te çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Güzelkent Köyü Muhtarı Gültekin Öztürk, İl Özel İdare destekli ve yöre halkının maddi ve manevi katkılarıyla Nisan ayından bu yana Sahil Projesi kapsamında çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Sahil Projesi'nin geçen yıldan bu yana 530 bin TL'ye mal olduğunu ve bunun 230 bin TL'sinin İl Özel İdare ödeneği ile diğer kısmının da muhtarlık bünyesinde sağladıklarını ifade eden Öztürk, "Sadece gurbetçilerimizin değil, turistlerin de ağırlanabileceği, plajıyla, sahil yürüyüş yoluyla, restoranıyla, konaklama tesisleriyle, tam bir turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Amacımız, Güzelkent insanına ve dışarıdan gelecek olan misafirlerimize daha güzel mekanlar sunmaktı” dedi.
 
Konaklama tesisi ve 600 kişilik Restoran inşa ediliyor
"Muhtarlığımıza ait olan sahil kıyısındaki eski restoranı, 10 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile bir yatırımcımıza kiraladık" diyen Muhtar Öztürk, yatırımcının 4 yıldızlı bir konaklama tesisi yapacağını, 600 kişilik restoranıyla da civar ilçelerde de tercih edilebilecek tesisin haziran ayı sonunda tamamlanacağını ifade etti.

Can güvenliğine oldukça önem veriyoruz
Öztürk, "800 metre uzunluğunda kumsalımız var. Sinop ve Kastamonu-Cide arasında bu kadar büyük bir plajı olan başka bir yer yok. Bu vesile ile misafirlerimizin plajımızdan memnun olarak ayrılmasını sağlamak adına gurbetçilerimizin yardımıyla, muhtarlığımız bünyesine kum temizleme makinası kazandırarak haftada üç gün kum temizliğini sağlayacağız. Amacımız, üç yıl içerisinde plajımıza mavi bayrak kazandırmak. Geçen yıl bir adet can kurtaran kulemiz ile can kurtaranımız vardı. Bu yıl ise 2 can kurtaran ve 2 de can kurtaran kulesi yaparak plaja girenlerin can güvenliği en üst seviyede sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca güvenlik amacıyla can kurtaran botu da muhtarlık bünyemize sağladık."
Yerel yönetimlerde üstümüze düşeni aldık
Yaşanabilir bir Güzelkent yapmak için canla başla çalıştıklarını ifade eden Muhtar Gültekin Öztürk, "Yerel yönetimlerde fırsatları değerlendirerek köyümüze bir çok hizmetleri kazandırmaya çalışıyoruz. Sahil Projesi, Güzelkent'e can verecek projedir. Proje hayata geçirildiğinde, bundan hem değerli esnafımız hem de misafirlerimiz oldukça memnun kalacaklardır.
Projemizin hayata geçirilmesinde emeği geçen, Valimiz sayın Yasemin Özata Çetinkaya'ya, eski Valimiz sayın Yavuz Selim Köşger'e, İlçe Kaymakamımız sayın Gökhan Karaçay'a, Ak Parti Sinop İl Başkanımız sayın Ali Çöpçü'ye, Ak Parti eski İl Başkanımız ve Milletvekili adayımız sayın Cengiz Tokmak'a, Ak Parti Türkeli İl Genel Meclis Üyelerimize, Ak Parti Türkeli İlçe Başkanımıza ve tüm Güzelkent halkımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber