Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıda İlçede yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında muhtarlara bilgiler veren Başkan Kılıçaslan göreve geldikleri günden bu yana durmaksızın çalıştıklarını belirtti. İlçede eksikliği hissedilen tüm konular hakkında çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kılıçaslan yapımı tamamlanan ve devam eden çalışmalardan bahsetti. Kılıçaslan; “Durağan-Saraydüzü ve Boyabat’ın ortaklaşa üstlendiği Katı Atık Arıtma Tesisi proje işlemleri başladı, Dodurga Barajından ilçemize arıtılmış su getirilmesiyle ilgili arıtma tesisinin yer tespiti yapıldı. Proje işlemleri başladı. Altyapı ile ilgili proje ihalesi yapıldı. İlçemizin İmar durumu ile ilgili proje işlemleri yapıldı. İnşallah bu saydığım projeler ilçemizin uzun yıllar ihtiyacı olan ve bizim yapmayı planladığımız büyük çaplı projelerdir.

Bunlar tamamlandığında ilçemizin çok uzun vadede çöp, su, altyapı, imar planı gibi büyük sıkıntıları giderilmiş olacak. İnşallah bu hizmetlerinde bize nasip olması için çalışıyoruz. Yedaş ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Altyapımızın yapımına başlanmasıyla birlikte Şehir içindeki bütün elektrik hatları yer altına alınacak. Bu sayede büyük bir çevre kirliliğinden daha kurtulmuş olacağız. Projelerimizin hemen hemen tamamı ihale aşamasına geldi. İlçe olarak inşallah çok kısa bir zaman zarfı içerisinde büyük bir atılım gerçekleştireceğiz. İlçemiz Mehmet Akif Ersoy İlkokulu yoluna parke taşı döşeme çalışmalarımız yakında başlıyor. Okulumuzun yolunu tamamlayarak çocuklarımızın ayaklarını çamurdan kurtaracağız. Tabi ilçemizin birçok yerinde çeşitli sorunlar mevcut. Fakat Altyapımızı yapmadan üst yapıya geçmek istemiyoruz. Çünkü Altyapı yapımı aşamasında yaptığımız yollar tekrar sökülecek. O yüzden Altyapı yapılana kadar geçici çarelerle mahallelerimizdeki sorunları gidermeye çalışıyoruz” dedi. 

Araç parkını genişletiyoruz.
Belediye araç parkına ilave edilen yeni araçlarla, ilçeye daha kaliteli hşzmet vermeye başladıklarını ifade eden Başkan Kılıçaslan; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İGDAŞ Genel Müdürlüğünden Belediyemize 3 adet Ford Transit aldık. Bu araçların 1 adedini Et Taşıma Aracı, 1 adedini de Cenaze Nakil Aracı yaptırmayı amaçlıyoruz. 1 adedini ise Fen İşleri Müdürlüğü hizmetlerinde kullanmak üzere dizayn ettireceğiz.  Yine mevcut kullandığımız cenaze taşıma aracını cenaze yıkama aracı haline dönüştüreceğiz.  Ankara Büyükşehir Belediyesinden 1 adet Damperli Kamyon ve İstanbul Üsküdar Belediyesinden 1 adet Su Tankeri alacağız. İnşallah bu işlemleri tamamlayarak Belediyemizin araç parkını güçlendireceğiz ” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber