Türkiye Emekliler Derneği Ayancık Şubesi (TÜED), Ayancık Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediği gezi ile 45 emekli üyesini Çanakkale gezisine götürecek.

Ayancık Belediye Başkanlığı ve Türkiye Emekliler Derneği Ayancık Şubesinin (TÜED) birlikte düzenlediği ve 45 emekli üyenin katıldığı Çanakkale gezisi 3 gün sürecek. 

Dernek üyelerinden oluşan gezi ekibi rehber eşliğinde büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarının onurlu ve fedakâr mücadeleler sergilediği Çanakkale şehitliğini ziyaret edecekler. 

Program ile ilgili düşüncelerini paylaşan TÜED Ayancık Şube Başkanı Erden Ekim; “Derneğimiz ve Belediye Başkanlığımızla birlikte organize etmiş olduğumuz Çanakkale gezisi biz emekliler için hem gurur hem de onur meselesidir. Bizlere bu imkânı sunan başta Belediye Başkanımız Ayhan Ergün’e ve Türkiye Emekliler Derneğimizin değerli Genel Başkanına şükranlarımızı sunarız” dedi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin akışını değiştiren ve bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk Milletinin destansı bir mücadele göstererek tarihimize altın harflerle kazınan Çanakkale Savaşları ile Anadolu topraklarının Türk toprağı olarak perçinlendiğini belirten Belediye Başkanı Ayhan Ergün; Bu gezi ile emeklilerimiz, Dünya tarihinin gördüğü en büyük savunma savaşına tanıklık eden Şehitler Diyarı Çanakkale’de, merhum şehitlerimizin ve gazilerimizin çarpışmış olduğu ve kanlarını son damlasına kadar akıttıkları toprakları görme imkânı bulacaklar. Bu vesile ile bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu ülke için canlarını hiç düşünmeden veren şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Mekânları cennet olsun. Her bir Türk vatandaşımızın en az bir kez dahi olsa Çanakkale’yi ziyaret etmesi gerekliliğine vurgu yapan Ergün, bu tarih ve kültür gezilerinin imkânlar ölçüsünde tekrar edileceğini belirtti
Editör: Vitrin Haber