Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Ayancık Gençlik Merkezi, 2-9 Aralık Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenledi. 

Ayancık’ta Mevlana’nın 741. Vuslat yıldönümü anma etkinlikleri Ayancık Gençlik Merkezi üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Olimpik Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe farklı liselerden ve üniversiteden öğrenciler katıldı.

Ayancık Gençlik Merkezi bünyesinde yapılan “Sevgi, Saygı, Hoşgörü ve Mevlana” konulu konferansa konuşmacı olarak Cevizli Mahallesi Camii İmamı Yahya Avcı katıldı. Avcı, “ Hz. Mevlana’nın çağlar ötesinden günümüze ulaşan önemli miraslarından biri yedi öğüdüdür. Mevlana bu öğütlerinde ferdi ve toplumsal ahlakımız ve mutluluğumuz açısından önemli olan, cömertlik ve yardımlaşmayı, şefkatli ve merhametli olmayı, başkalarının kusurlarını örtmeyi, tevazu ve alçak gönüllülüğü, hoşgörülü olmayı, ya olduğumuz gibi görünmemizi, ya da göründüğümüz gibi olmamızı öğütlemektedir.” dedi. Ayrıca Mevlana’yı hakkıyla tanımanın yine onu kendinden dinlemekle mümkün olacağını belirten Avcı, “Mevlana her şeyden önce Allah’a teslim olmuş bir kul, Kuran ve peygamber aşığı bir insandır. Onun içinde Mevlana’nın bütün felsefesi Kuran-ı Kerim’dir” diye konuştu.

Mevlana hakkında yapılan söyleşinin ardından Mevlana’nın hayatını anlatan bir belgesel izlendi ve toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

Editör: Vitrin Haber