Ayancık Gençlik Merkezi ve Ayancık Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Peygamberimizin dünyaya teşrifleri olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, büyük katılım ile gerçekleştirildi.

Ayancık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası Anma Programına Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız, Belediye Başkanı Ayhan Ergün, İl Müftüsü Mustafa Erkan, Ayancık Müftüsü Basri Bektaş, Türkeli, Gerze, Erfelek Müftüleri, Gençlik Merkezi Müdürü Murat Aktaş, Ayancık Gençlik Merkezi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Hafız Osman Şahin’in Kur'an-Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra “Din ve Samimiyet Konulu” video gösterisi ile devam eden etkinlikte ilahi korosu tarafından da  ilahi dinletisi gerçekleştirildi. 

Kutlu Doğum Haftası ile ilgili konuşan İl Müftüsü Mustafa Erkan, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1989 yılından beri 14-20 Nisan tarihlerini Kutlu Doğum Haftası olarak belirlediğini söyledi. Erkan, “Düzenlenen bu tür programlar Peygamber Efendimizi, tanımak, anlamak ve anlatmaya vesile oluyor” dedi. 

İlçe Müftüsü Basri Bektaş, Hazreti Muhammed(SAV)'in hayatını ve insanlığa verdiği mesajlara vurgu yaparak, dinde samimiyet konusuna dikkat çekti.

Programın sonlarına doğru Kaymakam tarafından İl Müftüsü Mustafa Erkan’a ve Hafız Osman Şahin’e plaket verildi. İl Müftülüğü tarafından protokole gül takdim edilerek program sonlandırıldı.

Editör: Vitrin Haber