Ayancık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi ‘Seyyah Bizim İller’ projesi kapsamında Samsun’a gezi düzenledi.

Samsun iline yapılan geziye toplam 110 öğrenci ve Gençlik Merkezi Müdürü Murat Aktaş  katıldı. Genç seyyahlar, Samsun’un tarihi, kültürel ve sosyal mekânlarını gezdiler. Gençler, Bandırma Müzesini, Hayvanat Bahçesini ve Alışveriş Merkezini gezdiler. Geziye katılan öğrencilerin sabah, öğle ve akşam yemekleri Ayancık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından karşılandı. Samsun gezisinden memnun kalan genç seyyahlar ve görevliler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ayancık Gençlik Merkezi Müdürü Murat Aktaş,’’Günübirlik yapılan bu gezilerimize gençlerimiz büyük ilgi gösteriyor, biz de Gençlik Merkezi ailesi olarak gençlerimizin isteklerine mümkün olduğu kadar karşılık vereceğiz ’’dedi. 

Ayancıklı Genç seyyahlar Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan Samsun’a getiren Bandırma Vapurunu ziyaret etti. 1999 yılında Samsun'da vapurun birebir replikasının inşa edilmesi projesi başlatılmış, 2001 yılında inşası tamamlanan vapur 18 Mayıs 2003 tarihinde müze olarak hizmete açılmıştır. Gençler müzeyi ilgiyle inceledi ve arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çekildiler.
Gezi kapsamında gençler, ilk olarak hayvanat bahçesini gezdiler. Görmedikleri birçok hayvanı görme imkanı bulan öğrenciler hayvanat bahçesinde eğlenceli dakikalar geçirdiler. Ardından genç seyyahlar alışveriş merkezine giderek hem alışveriş yaptılar hem eğlendiler. Mutlulukları gözlerinden okunan gençler; gezerek, görerek öğrenmek istediklerini, bu yüzden  gezilerin sık sık yapılması gerektiğini söylediler.

Editör: Vitrin Haber