Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, AK Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız ve partililer katıldı. 

Maviş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin önünü tıkayan çift başlılıktan ülkeyi kurtaracaklarını söyledi. 
Türkiye'nin tek parti iktidarları döneminde gelişme gösterdiğini anlatan Maviş, şöyle konuştu: "Türkiye’de koalisyon olsaydı Suriye’de ne olurdu, 15 Temmuz’da ne olurdu? İşte bu nedenle ülkemizde bir daha siyasete müdahale edilmeyecek şekilde başkanlık sistemine geçmeliyiz. Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında milletimize karşı bir borcumuz var. Biz geçmişte şapkasını alıp kaçan liderleri biliyoruz. Bugün yaşadıklarımız İstiklal Savaşı döneminden daha az değildir. Yeniden büyük Türkiye’yi inşa etmek ve 2023 hedeflerine ulaşmak için Anayasa referandumunda bütün gücümüzle çalışarak hedeflerimize yürümeliyiz. Bu büyük yürüyüşümüz şimdiden milletimize hayırlı olsun." 
Maviş, Sinop'ta 2017 yılında daha büyük hizmetlerin hayata geçirileceğini belirterek, bunun için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.