Gerze Belediyesi 7.Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında Gürcistan, Romanya, Ukrayna, Edirne ve Merzifon ekipleri Gerze’ye geldi. 

İlk olarak Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya makamında ziyarette bulunan ekipler misafirperverliklerinden dolayı Başkan Belovacıklı’ya teşekkür etti. Belediye Başkanı Belovacıklı’ya çeşitli hediyeler veren ekipleri Gerze’yi çok sevdiklerini, insanlarının çok mütevazi ve iyimser olduklarını belirttiler.

Gerçekleştirilen sohbette görüşlerini belirten Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, gençleri Gerze’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Belovacıklı; “Öncelikle festivalimizi onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizleri sadece etkinlikler kapsamında değil her zaman misafirimiz olarak da ilçemizde görmek istiyoruz.Gerze’yi sadece kültür & sanat anlamında değil her açıdan geliştirmeye ve modernleştirmeye çalışıyoruz.Sizler kültürel faaliyet anlamında bir çok ülkeyi ziyaret ediyorsunuz.Dünya’da barışın olması gerektiğini belirtmek sizlerin en kutsal görevi olacaktır.Çocuklarımızı bir kez daha mutlu ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sonrasında misafir çocuklara evlerini açan aileler onları teslim ederek görkemli ve anlamlı bir uğurlama düzenlendiler. Belediye Konservatuarı’nda düzenlenen veda töreninde duygusal anlar yaşanırken minikler misafir oldukları ailelerden ayrılmakta oldukça zorlandılar. Minikler, misafir aileleri ile birlikte çekindikleri hatıra fotoğraflarının ardından ülkelerine dönmek üzere yola koyuldular.

 
Editör: Vitrin Haber