Gerze’de 23 Nisan etkinlikleri kapsamında değişik ülkelerden gelen çocuklar 1 hafta boyunca ilçede gönüllü aileler tarafından misafir edilecek. 

Gerze Belediyesi tarafından bu yıl 5.sini düzenlenen  23 Nisan etkinliklerine katılacak kardeş Ülke çocukları ilçeye gelmeye başladı.
İlk olarak Azerbaycan’dan misafir olarak gelen çocukları karşılayan gönüllü aileler, bir hafta boyunca Azerbaycan, Gürcistan, Makedonya, Mersin, Edirne’den gelen misafir çocukları ağırlayacak.
Etkinlik hakkında bilgi veren Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, etkinlik sayesinde Türk kültürünü farklı ülke çocuklarına tanıtma fırsatı yakaladıklarını söyledi. Amaçlarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı nedeni ile farklı il ve ülkelerden gelen çocukları ortak bir amaç, ortak bir kültür ikliminde buluşturmak olduğunu ifade eden Belovacıklı, etkinliklerin bir hafta boyunca süreceğini ve 23 Nisan için ilçeye gelen miniklerin bu hafta içinde birbirinden güzel programlarda kendi kültür ve yaşayışlarını da sergileyeceklerini dile getirdi.
Editör: Vitrin Haber