Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen ve 25 Askerin şehit olmasıyla sonuçlanan patlamada yaralılardan birinin Durağanlı bir haftalık asker Fethi Tuna olduğu bildirildi.

Durağan’ın Kayabaşı köyünden olan ancak görevi gereği Trabzon’da İmam-Hatiplik yapan Ahmet Tuna’nın oğlu olduğu belirtilen Fethi Tuna'nın tedavisi sürüyor. 

Acemi birliğinden bir hafta önce Afyon'daki birliğine katıldığını söyleyen er Fethi Tuna olay gecesini şöyle anlattı:

"Üç gündür 6'dan akşam 11-12'ye kadar, başka illerden gelen cephaneleri depoya diziyorduk. 30 askerdik. Başımızda da 4 rütbelimiz vardı. Cephaneler depoya gelişigüzel istiflendiği için önce dışarıya çıkartıp sonra düzenli olarak yerleştiriyorduk. Astım hastası olduğum için genellikle dışarıda çalışıyordum. Gece cephaneleri kesinlikle dışarıda bırakmıyorduk. Her kasa 30 kilo ağırlığındaydı. Patlamanın olduğu akşam komutanından izin isteyip dinlenmek için dışarıya çıktım. Kamyonun önünde oturuyordum. Çok şiddetli bir patlama oldu. 30 metre kadar ileriye fırladım ve bir çukura düştüm. Ardından daha küçük bir patlama oldu. Düştüğüm yere el bombaları düştü. Onlar da patladı ama düştüğüm yer çukur olduğu için yara almadım. Sonra bilincimi kaybetmişim, gerisini hatırlanıyorum. Köylüler çıkarmış beni. Patlamadan önce içeride herhangi bir ses, ya da bağırış duymadım." 

Patlama sırasında namaz kılan Hasan adlı bir arkadaşının da kurtulduğunu belirten er Fethi Tuna, durumunun iyi olduğunu, sırtında şarapnel parçaları bulunduğunu söyledi.



Editör: Vitrin Haber