Vali Cirit, FETÖ operasyonlarında son durum hakkında bilgi verdi.

Cirit, “15 Temmuz akşamından bugüne kadar Sinop’ta yapılan faaliyetlerle ilgili bir değerlendirme yapacak olursak bugüne kadar işlem tesis edilen 635 kamu görevlisi ve sivil toplum örgütü sivil vatandaşımızın olduğu bir sonuçla karşı karşıyayız. Bunlardan 124 kişi sivillerden oluşmakta. Şuan sivillerden 10 kişi kamu görevlilerinden de 57 kişi firari durumda. Gözaltında 21 kişi var bugün itibariyle.

Tutuklanan 227 kişi. Bunların 47’si sivil vatandaş. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 208 kişi. İşlemleri tamamıyla serbest olanda 44 kişi olarak bugün itibariyle iletebiliriz. Özellikle biliyorsunuz 100’ü aşkın Sinop Üniversitesi’nde bir işlem yapılan üniversite çalışanı vardı hem akademik personel hem de öğretim üyesi ve memurlar anlamında. Bugün itibariyle oradaki bir kısmı sonuçlandı. Orada açığa alınan içerisinden 15’i görevine iade edildi.

5 OKUL, 5 YURT VE 10 DERNEK KAPATILDI
FETÖ’ye bağlı olan 5 okul ve 5 yurt 10 adette dernek ilimizde kapatılmış durumdadır. Bunlarla ilgilide çalışmalarımızı tamamlama aşamasına geldik. Yurtların önemli bir kesimini Kredi Yurtlar Kurumu’yla ilintiledik ve Kredi Yurtlar Kurumumuz çalışmalarına başladı. Sadece Gerze ilçemizde ayrıca ilköğretime tesis edilmek üzere bir çalışma yürüttük kapatılan yurtlarla ilgili olarak. Bu çalışmayla yaklaşık 500 öğrencilik bir önceki yıla göre kapasite artışı söz konusu oldu. Üniversitemiz bu sene 2 bini aşkın yeni öğrenciyi kabul edecek. Kayıtlar sonuçlandığında bunları daha net rakamlar tespit edilir. Biz de bu bağlamda 500 yataklık bir artış sağladık. Eğer biraz daha zorlayabilirsek yani ranzalı sisteme geçersek bu 700-750 rakamına da ulaşabiliriz” dedi.