Ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli dövizlerle Sinop Üniversitesi yerleşkesi önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Üniversite Birimi Başkanı Emre Soylu, 25 Eylül'de yapılması planlanan sözde referandumu kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. 

Türkmen şehri Kerkük'ün geleceğinin bir oldu bitti ile karara bağlanmasına asla göz yummayacaklarını vurgulayan Soylu, sözde referandumla Türkmen yurtları olarak bilinen Kerkük, Musul ve Telafer'in hakimiyet altına alınmaya çalışıldığına işaret etti. 

Soylu, Türk gençliği olarak yapılan planın farkında olduklarını belirterek, şöyle devam etti:"Bizim için Kerkük, gurbet değil vatandır. Kerkük bizim hududi sınırlarımız içindedir. Peşmerge başı, tüm uyarılara rağmen sözde referandum rüyasından uyanmamaktadır. Düne kadar önümüzde eğilip el pençe duran, muhatap alınmak için kırk takla atan Barzani, bugün tüm dünyanın gözü önünde Türkiye'ye rest çekme gafleti içindedir. Ama bilmesini isteriz ki Kerkük canımızdan can kanımızdan kandır." 

Açıklamanın ardından çeşitli sloganlar atan grup, dua okunmasının ardından dağıldı.