15 Temmuz Darbe Girişi ardından başlatılan soruşturma ardından tutuklanan Sinop Üniversitesinde görevli 5 akademisyen ile 1 idari memur için, mahkeme tahliye kararı verdi. Sinop E Tipi Kapalı İnfaz Kurumunda yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunan Yrd. Doç. Dr. Barış Bayraklı, Doç. Dr. Halil Turgut, Yrd. Doç. Dr. Bekir Taşdan, Doç. Dr. Sabri Bilgin, Doç. Dr. Mustafa Karakaya ile İdari Memur Şamil Ramazan Şener akşam saatlerinde tahliye edildi. Serbest bırakılan 6 kişiyi yakınları ve çok sayıda seveni karşıladı. 

ÜLKÜCÜLER DAVUL-ZURNA VE BAYRAKLARLA KARŞILADI
Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Barış Bayraklı ve Doç. Dr Halil Turgut için Cezaevine gelen çok sayıda ülkücü, uzun süre ülküdaşlarının ceza evinden çıkışını bekledi. Kamu-Sen Sinop İl Temsilciliği ve Aydınlar Ocağı başkanlığı görevlerinde de bulunan Barış Bayraklı ile Turgut'un tahliyesi sırasında davul-zurnayla 'Türkiyem' şarkısı ve 'Mehter Marşı' çalındı. Sloganlar ve bayraklarla ikiliyi karşılayan ülkücüler, arkadaşlarına sarılarak hasret giderdi. 

ÜLKÜCÜDEN VATAN HAİNİ OLMAZ
Cezaevi çıkışında açıklama yapan Barış Bayraklı, ülkücülerden vatan haini çıkmasının asla mümkün olmadığını söyledi. Barış Bayraklı, "Çok zorlu bir üreç geçiriyoruz. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Bu süreçte hepimizin devletimizin yanında  olması hepimizin en birinci vazifemizdir. Biz yatarız-çıkarız, hepimizin alnı ak. Bu süreçte bizleri destekleriyle bahtiyar eden çok değerli MHP Genel Merkezine, Ülkü Ocakları Genel Merkezine, Kıymetli Meral Akşener Hanım Efendiye, Ümit Özdağ beyefendiye, Yeniçağ Gazetesinin çok kıymetli yazarı Servet Avcı beyefendiye, Avukatlarımız Ahmet Gürol Şağban ve Alperen Carus beyefendiye teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yalnız olmadığımızı hissettik, ahde-vefa neymiş onu gördük. Şunu bir defa daha kanıtlamanın gururunu yaşıyoruz; Ocaktan yetişenler hain olmaz arkadaşlar. Ülkü Ocaklarından devletine, milletine ancak can veren ülküdaşlar çıkar. Başka hiç bir şey çıkmaz. Kastı olanların, farklı niyetleri olanların niyetlerini öğrenmeye çalışacağız. Allah devletimize zeval vermesin. Her zaman ülkemizin yanındayız. Bu ülkeye binlerce can feda olsun" 

Kalabalık daha sonra "Ülkücüden FETO'cu olmaz" şeklinde slogan attı. 

Aynı zamanda soruşturma kapsamında açığa alınan akademisyenlerin, üniversitedeki görevlerine de iaede edildiği öğrenildi. 

 
Editör: Vitrin Haber