Referandum tarihinin netleşmesinin ardından hızlı bir şekilde saha çalışmalarına başlayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, seçim programı kapsamında 3 Mart Cuma günü Sinop’ta olacak. 

25 Şubat Cumartesi günü Ankara’da yapılacak olan referandum kampanyası tanıtım toplantısının ardından sahaya inecek olan Başbakan Yıldırım, Sinop’ta yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine neden “evet” denilmesi gerektiğini ayrıntılı bir şekilde partililer ve vatandaşlarla paylaşacak.

Başbakan Yıldırım’ın Sinop ziyareti ile alakalı açıklama yapan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş; “Kutlu Yürüyüş Yolunda Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, hemşerilerimizle kucaklaşmak üzere 3 Mart Cuma günü ilimize teşrif edecektir. Sayın Başbakanımız programları kapsamında önemli ziyaretlerde bulunarak, halkımıza Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tüm ayrıntıları ile anlatacaktır.

Sinop’umuz 21 Ekim 2007 yılı Anayasa Değişikliği Referandumunda % 68.84’lik oyla, 12 Eylül 2010 yılı Anayasa Referandumunda % 60.44’lük oyla, 10 Ağustos 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise % 61,19’luk oy oranı ile Demokrasiye ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan bağlılığını en kararlı şekilde göstermiştir. 16 Nisan Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi referandum seçimlerinde de Sinop’umuzun rekor seviyesinde bir ‘Evet’ oyu ile Yeni Türkiye hedefine ulaşmamızda önemli bir katkı sağlayacağına inancımız tamdır” dedi.