Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Vali Hasan İpek, yoğun geçen bir bütçe maratonunu geride bıraktıklarını söyledi.

İpek; “İlimizin değerli Milletvekilleri. Neden böyle hitap ettiğimi birazdan sizlere anlatacağım. Yoğun bir bütçe maratonu geçirdiniz. Bu sebeple sizlerle bir araya gelmek istedim. Bütçeyi de bağladınız sizlere teşekkür ediyorum. Özel İdarenin kaynaklarının daha alternatifli kullanılabilmesi için ciddi bir çalışma yaptınız. Başta İl Genel Meclis Başkanımız olmak üzere tüm İl Genel Meclis Üyelerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Zaman zaman böyle birlikte olacağız. Gerekirse İlçelerimizde de bir araya geleceğiz. Bu akşam İl Genel Meclis Üyelerimizle birlikte yediğimiz ilk yemek. İl Genel     Meclis Üyelerimizle zaten her zaman görüşüyoruz. 

Şimdi konuşmamın başında niye Milletvekilleri dedim onu anlatayım sizlere. Ben 1991-1993 yılları arasında şimdi Iğdır’ın o zaman Kars ilimizin İlçesi olan Aralık İlçesinde Kaymakamlık yaptım. O zaman Nahçivan’a yeni sınır kapısı yapıldı ve Nahçivan açıldı. O zaman Kaymakam olarak Nahçivan’a köprüyü ve kapıyı yapmakta bana nasip olmuştu. Sınır kapısı yapıldıktan sonra karşı taraftan gelenler ben milletvekiliyim diyordu. O kadar çok milletvekili tanımıştım ki. Tabi ben o kadar çok Milletvekili olmasına şaşırmıştım. Bizde o zaman 450 Milletvekili vardı şimdi 550 oldu. Nahçıvan’a o kadar milletvekili düşmez diye düşünüyordum. Bir gün o zaman Nahçıvan Meclis Başkanı olan Haydar Aliyev’e, sizde çok milletvekili var. Burada en az 1500 Milletvekili ile tanıştım dedim. Haydar Aliyev ise, sen onlara bir daha sor ne üzere milletvekilisin diye dedi. Orada Köy İhtiyar Meclisi Üyesi olan milletvekiliyim diyor, Belediye Meclis Üyesi olan Milletvekiliyim diyor, İl Genel Meclisi Üyesi olan milletvekiliyim diyor, yine mahallelerdeki İhtiyar Heyeti Üyesi olan milletvekiliyim diyormuş. Ondan sonra gelenlere sormaya başladım ne üzere milletvekilisin diye. Şimdi sizlerde bizim Sinop Milletvekillerimizsiniz, bu akşam düzenlemiş olduğumuz yemeğe hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Akşam yemeğine Vali Hasan İpek’in yanı sıra, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman ve Hüseyin Sayın, Mülkiye Müfettişi Veysel Çiftçi, Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın,  İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J.Alb. Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu ve İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Demircan, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ümit Ünal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Harun Köksalan katıldı.
Editör: Vitrin Haber