Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’i TBMM’deki makamında ziyaret etti.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’i TBMM’deki makamında ziyaret eden Vali Çetinkaya “hayırlı olsun” temennisinde bulundu. Karadeniz, Vali Çetinkaya’ya ziyaretlerinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.  Karadeniz, önümüzdeki günlerde Sinop ve Türkiye için Meclis’te alacağı görev ve çalışmalar hakkında kısa bilgi verdi ve “Görevimiz Sinop’a ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

KARADENİZ’E MECLİS’TE ÖNEMLİ GÖREVLER
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in TBMM İçtüzüğü’nün 20’inci maddesi ile 3620 sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkilerin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca 26’ıncı dönemin ilk 2 yılında milletvekili olarak yapacağı görevleri belirlendi. Karadeniz, TBMM’nin ihtisas komisyonlarından olan Çevre Komisyon’u üyesi seçilerek görevine başladı. Sinop'ta kurulma çalışmaları devam eden nükleer santrale karşı tavrı ve çevre kirliliğine yol açan kararlara karşı mücadelesi Barış Karadeniz'in Çevre Komisyonu'nda görev almasında etkili oldu.
Karadeniz uluslararası komisyon olan Asya Parlamenter Asamblesi (APA) üyesi olarak seçildi. Asya ülkelerin sosyal ve kültürel alanlar ile ekonomik alanlarda yaşadıkları sorunların barış ve istikrar içinde işbirliklerini sağlamak amacıyla Parlamenter boyutta çözümler getirmek üzere çalışmalarını yürüten APA’nın 8. Genel Kurul toplantısı 7-12  Aralık tarihleri arasında Kamboçya’da yapılacak. Karadeniz, APA’nın TBMM Temsilci Milletvekili olarak 8. Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Kamboçya’nın başkenti Phom Penh’de olacak.
Karadeniz ayrıca TBMM CHP Grup Denetçisi olarak, CHP Grup yönetimde de görev aldı.

Editör: Vitrin Haber