Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Demirci, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Sevim Şermet, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Barlak, Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Uğur, Akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Şiir dinletisinde sahneye çıkan öğrenciler, beşeri aşktan ilahi aşka, ayrılık acısından yaşama sevincine kadar pek çok konuda seslendirdikleri şiirlerle büyük beğeni topladı. 
Usta şairlerin eserlerinden özenle seçilen şiirleri büyük bir başarıyla seslendiren öğrenciler, salonu dolduran konuklara duygu dolu anlar yaşattı.

“Bizler de yapacağımız her işi, şairlerin şiiri yazarken gösterdiği emek ve hassasiyetle yapmalıyız”
Programın sonunda şiir okuyan öğrenciler sırasıyla tebrik eden Rektör Dalgın, şiir yazmak kadar şiir seslendirmenin de bir meziyet olduğunu belirterek öğrencilere başarılarının devamını diledi. Bu gibi etkinliklerin devam etmesini temenni eden Dalgın, bu anlamlı programı şehrimize de açabiliriz. İlköğretim çağındaki çocuklarımızın şairlerimizi yakından tanıması anlamında, bu gibi etkinlikleri şehrimizin merkezinde de gerçekleştirebiliriz” dedi.
Rektör Dalgın son olarak öğrencilere; “Bizlerde yapacağımız her işi şairinin şiiri yazarken gösterdiği emek ve hassasiyetle yapmalıyız” tavsiyesinde bulundu.


 
Editör: Vitrin Haber