Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinliğe Afrika’daki çok sayıda Üniversitenin Yükseköğretim ve Bilimsel Proje Bakanları, Rektörleri, Dekanları ile Ülkemizden çeşitli Üniversite Rektörlerinin ile Dekanlarının katılması bekleniyor. İki gün sürecek eğitim fuarında, üniversiteler arasında bilimsel işbirliklerinin geliştirilmesi, değişim programları anlaşmalarının imzalaması ve gelecek için sürdürülebilir eğitim işbirliği modellerinin geliştirmesi amaçlanıyor. 

KUZKA’nın Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) Programı kapsamında düzenlenen etkinliğe Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, TIKA, Yunus Emre Enstitüsü, SESRIC, Sudan Yükseköğretim ve Bilimsel Projeler Bakanlığı, Çankırı Valiliği, Kastamonu Valiliği, Sinop Valiliği, Kastamonu Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi destek veriyor.

Ferko Ilgaz Mountain Resort Hotel’de düzenlenecek fuarın ilk gününde ayrıca 25 Mayıs tarihinde Afrika Günü Kutlama Programı yapılacak. Toplantıya Türkiye’deki Afrika ülkelerinin büyükelçilikleri ve ilgili uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılması bekleniyor. 
 
Editör: Vitrin Haber