Türk Hava Yolları (THY) Sinop Satış Müdürü Yusuf Gürdal Yılmaz, "2015 yılının 11 aylık diliminde Sinop'ta 84 bin yolcu taşıdık, yıl sonuna kadar bu rakamın 100 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi. 

Yılmaz, yaptığı açıklamada, THY olarak Sinop'ta her geçen yıl yolcu sayılarının artış gösterdiğini söyledi. 2014 yılının tamamında toplam 74 bin 200 yolcu taşıdıklarına işaret eden Yılmaz, bu yıl ise 11 aylık bölümde şu ana kadar  84 bin yolcu kapasitesine ulaştıklarını vurguladı. 

Yıl sonuna kadar 100 bini yakalamayı hedefledikleri bildiren Yılmaz, şöyle konuştu:"Sinop'ta havayolunu tercih eden vatandaşlarımızın sayısı giderek artıyor. Yolcu istatistiklerindeki rakamlar bunun göstergesi. THY olarak 2015 yılının 11 aylık diliminde Sinop'ta 84 bin yolcu taşıdık, yıl sonuna kadar bu rakamın 100 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Söz konusu rakamlar aynı zamanda bize yolcu sayımızda geçen yıla oranla yüzde 15 artış olduğunu gösteriyor. Gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." 

Yılmaz, daha önce Sinop Havalimanı'nın yolcu kapasitesiyle ilgili farklı düşünceler olduğunu anlatarak, "Yaptığımız çalışmalarla vatandaşın güvenini kazandığımızı düşünüyorum. Onların tercihlerini havayolundan yana kullanmaya başlamalarıyla arzu edilen hedeflere ulaşıldı" ifadesini kullandı. 
Öte yandan THY filosunda yer alan uçaklardan birine İnceburun isminin verildiğini aktaran Yılmaz, bunun çok sevindirici bir gelişme olduğunu dile getirdi. 

AA

Editör: Vitrin Haber