Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kurumun ve kurum çalışanlarının unvanları kullanılarak çeşitli taleplerle üreticilerden para talep edildiği, vatandaşların bu talepleri dikkate almamaları gerektiği bildirildi. 

Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son zamanlarda üreticilerimize yönelik iki çeşit dolandırıcılık yöntemi uygulandığı yönünde duyumlar alınmaktadır.
Birinci yöntemde Bakanlığımız yönetici ve çalışanlarının isim ve unvanları kullanılarak yardım, iş vaadi gibi çeşitli yalan söylemlerle üreticilerimizden para talep edildiği belirtilmekte. 
İkinci yöntemde tarımsal destekleme alan üreticilerimize, Bakanlığımızdan veya İl/İlçe Müdürlüklerimizden aradıklarını belirterek, "Destekleme ödemenizin yapılabilmesi için şu hesaba para yatırmanız gerekiyor, parayı yatırmanıza müteakip ödemeniz gerçekleşecektir" şeklinde mesajlar gönderildiği veya telefon edildiği belirtilmektedir.

Hiçbir kamu çalışanı herhangi bir vatandaşı arayarak para isteyemez, üreticilerimizin mağdur olmamak için bu tür arama ve mesajlara itibar etmemeli ve söz konusu durumla karşılaşması durumunda emniyet yetkililerine haber vermelidir.”
 
Editör: Vitrin Haber