Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün kuruluşunun 168. Yılı dolayısıyla Sinop’ta tören düzenlendi.

Sinop Valiliği önünde düzenlenen törene Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Kalite Şube Müdürü Nevzat Kul, Samsun Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban, Tapu Müdürü Şeyda Aydoğan, Kadastro Müdürü Çetin Çakmak ve kurum personelleri katıldı.  

Samsun Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile devam etti. Burada bir konuşma yapan Samsun Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban, tarihi Osmanlıya dayanan Tapu ve Kadastro kurumunun bu anlamlı gününde Sinop’ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Özalban; “ilk kez 21 Mayıs 1847'de 'Defterhane-i Amire Kalemi' adıyla kurulan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 168. kuruluş yıl dönümü kutlamalarının ülke genelinde olduğu gibi Sinop'ta da gerçekleştiriliyor. Bu anlamda bugün bizim için özel bir gün.

Sizler Tapu Kadastro teşkilatının elemanları olarak son dönemde büyük işlere imza attınız. Biz bunu söylemekten gurur duyuyoruz. Bizim tapulardaki müşteri memnuniyetinde bir ay önceki oranımız yüzde 99.65 olurken, Kadastro Müdürlüğümüzdeki memnuniyet oranımız ise yüzde 99.80'dir. Bunu sağlayan sizlersiniz. Oranların çok yüksek olduğuyla ilgili eleştiriler üzerine Başbakanlık tarafından bağımsız bir şirkete bu çalışma yaptırılmış ve bizim oranlarımıza çok yakın olan yüzde 98 rakamı çıkmıştır. Her şeyden önce işin mutfağında olan arkadaşlarıma bu konuda çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Buradaki törenin ardından Tapu Müdürü Şeyda Aydoğan’ın makamına geçen misafirler burada Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer ile birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 168. Yılı dolayısıyla hazırlatılan pastayı kestiler. Burada Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Kalite Şube Müdürü Nevzat Kul, Samsun Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban ve kurum temsilcileri ile bir süre sohbet eden Vali Çetinkaya 168. Yılını geride bırakan Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne çalışmalarında başarılar diledi. 

 
Editör: Vitrin Haber