Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından, 7 Ağustos 2017 tarihinde tabiat anıtı ilan edilen Sorkun Şelaleleri Tabiat Anıtı Yönetim Planı İlgi Grupları Bilgilendirme Toplantısı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Sinop İl Şube Müdürlüğünce gerçekleştirildi.

Tabiat anıtı ilan edilmesinin ardından, DKMP Sinop İl Şube Müdürlüğünce 2017 yılında başlatılan Sorkun Şelaleleri Tabiat Anıtı Yönetim Planı çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda, İl Şube Müdürlüğünce ihalesi yapılan yönetim planının ilk aşaması, ‘Analitik Etüt ve Sentez Raporu’ yüklenici firma tarafından tamamlandı. Yönetim planı hazırlanma sürecinde yer alan ilgi grupları ile ‘Sorkun Şelaleleri Tabiat Anıtı Yönetim Planı İlgi Grupları Bilgilendirme Toplantısı’ ise 5 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşması,  DKMP 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit tarafından gerçekleştirildi. 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit konuşmasında, Sorkun Şelaleleri’ nin 2017 yılında tabiat anıtı olarak ilan edilmesinden hemen ardından yönetim planı hazırlık çalışmalarının idare olarak başlatıldığını belirtti. Alanın, Analitik Etüt ve Sentez Raporunun tamamlandığını vurgulayan 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit, ‘İlgi Grupları Bilgilendirme Toplantısı neticesinde katılımcıların görüş ve önerileri de değerlendirilerek hazırlayacağımız yönetim planı ile alanın kaynak değerlerini koruyacağız ve gelecek nesillere aktaracağız.  Sorkun Şelaleleri Tabiat Anıtı’nda ilgili, gerekli yatırımları yapılarak ziyaretçilerimizin kullanımına uygun hale getireceğiz.” dedi.

İl Şube Müdürlüğünce, Analitik Etüt ve Sentez Raporu ile alakalı katılımcılara bilgi vermesinin ve yönetim planı raporuna dâhil edilmek üzere katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber