Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, yapımı tamamlanan Durağan, Boyabat ve Ayancık Devlet Hastanelerinin açılışlarını gerçekleştirmek ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Sinop’ta, programları sonrasında düzenlenen iftar organizasyonunda STK’lar, kanaat önderleri, muhtarlar ve iş adamları ile bir araya geldi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde düzenlenen iftar programına; Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti  Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İzzet Ercan, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır,  İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, MHP İl Başkanı Fahrettin Ulusoy,  İlçe Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü Personeli,  STK Temsilcileri, Kanaat Önderleri, İş Adamları, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.
Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, düzenlenen iftar programında masaları gezerek misafirlere Ramazan-ı  Şeriflerinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE BÜYÜK İLERLEME SAĞLADIK

İftar yemeğinin ardından selamlama konuşmasını yapan AK Parti  Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’in ardından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, AK Parti hükümetinin sağlıkta yaptığı yatırımlardan bahsetti. Demircan; “Bugün Sinop’a Durağan, Boyabat ve Ayancık Devlet hastanelerimizin açılışlarını yapmak üzere geldik. Ben tüm vatandaşlarıma bu şifahanelerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sinop’umuza bu 3 yeni hastanemiz dışında Türkeli hastanemizi yenilemek istiyoruz. Aynı şekilde Gerze ilçemizdeki hastanemizi de yenilemek istiyoruz. Onları da inşallah bu sene, olmazsa önümüzdeki sene programa dahil edip, yenileme işlemlerini gerçekleştirmek istiyoruz. 2002 yılından bu yana sağlık alanında hizmetler çok hızlı bir şekilde gelişti. 2002 yılında Türkiye’nin ambulans sayısı 600’ü bulmuyordu. Şimdi 6 binleri konuşuyoruz. Bir alımda bin 200 ambulans alıyoruz. 4-5 yılda yıpranan ambulanslarımızı yeniliyoruz. Diğer taraftan bakın hava ambulansı diye bir şey yoktu. Şimdi bizim 19 adet helikopterimiz var. Bunun yanında 4 adet uçağımız her an göreve hazır olarak bekliyor. Ülkemiz şimdi yurt içinde ya da yurt dışında hastalanan vatandaşına ihtiyaç varsa uçağını gönderiyor. Eski yıllarda özel odada kalmak bir ayrıcalık gerektiriyordu. Özel izinlerle kalınabiliyordu. Ama şimdi bütün odalar özel oda konforunda. İnsanımıza hizmeti temel ilke benimsediğimiz için insanımız her şeyin en iyisine layıktır dedik ve bu güzel tesisleri insanımıza kazandırmak için büyük bir gayretle hareket ettik” dedi.

HEKİM AÇIĞIMIZI SÜRATLE KAPATACAĞIZ

Türkiye’nin genelinde hekim açığı var. Türkiye bu mevcut hekim açığını kapatmak için süratle gayret sarf ediyor. Ancak hekim yetiştirmek zaman alan bir iş. Sayın Sağlık Müdürümüz, Sinop’umuzda pratisyen hekim ve uzman hekim yönünde ihtiyaçların olduğunu söyledi. Bunları da içinde bulunduğumuz Haziran ayının 19’unda açılacak olan dönem kurasında inşallah Sinop’umuza görevlendireceğiz. Dolayısıyla Sinop’umuzda hekim açığını bu şekilde çözmüş olacağız. Ancak Türkiye’nin genelinde var olan hekim açığını çözmek biraz zaman alacak. Pratisyen hekim açığımız 2023 yılında tamamlanıyor. Ama uzman hekim açığımız 2030’lara kadar devam edeceğe benziyor. Bu açığı, uzmanlığa gönderdiğimiz hekim sayısını her yıl arttırarak kısa zamanda çözeceğiz.

Bakan Demircan konuşmasının sonunda tüm misafirlerin Ramazan-ı şeriflerini ve ilerleyen günlerde idrak edilecek olan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramının tüm İslam alemine ve ülkemizde hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
 
 
 
Editör: Vitrin Haber