Sinop Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosunca düzenlenen Bu Kim Projesi kapsamında, Sinop'a 8 ülkeden 22 kişi geldi. 

Antik Otel’de gerçekleştirilen eğitim programı hakkında bilgi veren Sinop Valiliği Proje Koordinatörü Alpay Savaş yaptığı açıklamada: “Projenin ismi BU KİM. Dezavantajlı kadınlarla çalışan kişilere eğitim verilmesi amaçlı Avrupa birliği projemiz.  Sinop Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu olarak bu projeyi biz yazdık ve biz uygulamaya hak kazandık. 8 ülkeden 22 kişi ülkemizden de 6 kişi katıldı toplamda 28 katılımcımız var asistanlarımızla birlikte toplamda 11 ülke oluyoruz. Bu projemizde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden de Psikolog ve Sosyolog  arkadaşlar var bir de Sivil Toplum Kuruluşu ve  Durağan Kadınları Geliştirme Derneğinden üyelerimiz var. 6 gün sürecek olan bu eğitim sonucunda bütün katılımcılar sertifikaya sahip olacaklar.  

Proje kapsamında bir gün de Durağan’a gideceğiz  ve ilimiz merkezimizi bazı önemli noktaları gezdireceğiz. Durağan ve Boyabat’ı da gezdirmiş olacağız. Projemizin amacı dezavantajı kadınlarla çalışan kişilere eğitim verilmesi bununla ilgili 2 eğitimcimiz var. Bu eğitimi kadınların kendilerini cinsiyet eşitliği bakımından daha üst sıralara taşıması için kullanılan bir araç olarak görüyoruz” dedi.
Editör: Vitrin Haber