Anneler günü etkinlikleri kapsamında Sinop Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Sinop Güç Birliği Derneği üyeleri Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde bulunan hükümlü ve tutuklu kadınlarla bir araya geldi.
 
Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda barındırılan kadın hükümlülerin Anneler Gününü kutlamak ve onlara farklı bir gün yaşatmak amacıyla, Sinop Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Sinop Güç Birliği Derneğine bağlı yaklaşık 50 üyenin katılımıyla bir program düzenlendi. Programa Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Balfidan, Cezaevi Savcısı Aykut Balcı, Sinop Belediye Başkanı eşi Bircan Ergül, Kurum Müdürü Özer Duman, Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fame Ustacan, Kurumda görevli bayan personeller ve kadın hükümlü ve tutuklular katıldı.
Kurum çok amaçlı salonunda düzenlenen programda ilk olarak Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi adına konuşmalarını yapmak üzere Kadın Meclisi Başkanı Fatma Ustacan kürsüye geldi, Fame Ustacan konuşmasında “Her yıl Mayıs Ayının 2. Pazar günü anneler günü olarak kutlanmaktadır. Anne bizleri dünyaya getiren yaşamımız boyunca bizlerin en büyük destekçisi olan hayatımızın mucizesi ve baş tacımızdır. Eğitim anne ile başlar, anne bir öğretmendir. Annenin görevi zihniyeti ve bilinciyle faziletli ve erdemli nesiller yetiştirmektir. Bu vesileyle tüm annelerin Anneler Gününü kutluyorum” dedi.  Yapılan konuşmanın ardından kadın hükümlülerden Satiye DEMİR’ in okumuş olduğu “Annem” adlı şiiri sırasında salonda yer yer duygusal anlar yaşandı.
  
Programın sonraki bölümünde Sinop Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği ses ve saz sanatçılarının seslendirdiği türkülerle salonda bulunan herkes müziğe doydu. Çalınan özgün ve hareketli oyun havalarıyla başta hükümlü tutuklu kadınlar olmak üzere, gelen misafirler ve görevli bayan personel ve salonda bulunanlar  oldukça eğlenceli bir gün geçirdiler. Zaman zaman İstek parçalarının da seslendirildiği programda tam bir müzik ziyafeti sunuldu.
 Program, Belediye Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Sinop Güç Birliği Derneğine bağlı üyelerin günün anısına beraberinde getirmiş olduğu hediyelerin Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya tarafından kadın hükümlü tutuklulara dağıtılması ile devam etti.
Teşekkür konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kurum Müdürü Özer Duman “ Bugün bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve üyelerine ve Sinop Güç Birliği Derneği üyelerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Öncelikle başta annem olmak üzere tüm annelerin Anneler Gününü kutluyorum. Özellikle hükümlü ve tutuklulara annelerinin yokluğunu bir an olsun hissettirmeyen ve onlara bir arkadaş bir abla gibi yaklaşan bütün İnfaz Koruma Memurlarımızın da Anneler Gününü kutluyorum ve huzurlarınızda onlara teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin Kurumumuzu ziyaret etmeniz toplumda bulunan Cezaevleri ile ilgili olumsuz önyargıların giderilmesi konusunda çok önemlidir. Bu önyargıların kırılmasında vesile olduğunuz için sizlere ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program da ayrıca Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fame Ustacan’ a, Kadın Meclisi Üyelerinden Songül Ketencİ‘ ye ve Sanatçı Murat İlkılıç‘ a programdaki katkılarından dolayı Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ve Kurum Müdürü Özer Duman tarafından günün anısına çiçek hediye edildi. 
Program toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Editör: Vitrin Haber