Sinop Adliyesi, Avukatlar ve Sinop Cezaevi, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına tayini dolayısıyla, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya'nın onuruna düzenlenen, ayrıca Hakim Gülcan Çakır Kaya,  Cumhuriyet Savcısı Aykut Balcı, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Toprak, Hakim Ali Çağlar Su ve Hakim Yusuf Kılıç'ın da veda iftarının yapıldığı etkinlikte bir araya geldi. 

Sinop Üniversitesi Uygulama Otelinde düzenlenen ve yaklaşık yüz kişiyle birlikte yenen iftar yemeğinin ardından, tayini çıkan Hakim ve Savcılar; veda konuşmalarını yapmaları, ayrıca hediye ve plaket takdimi için tek tek kürsüye davet edildi. 

Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ozan Kaya'ya, plaketini takdim etmek üzere kürsüye davet edilen Cumhuriyet Savcısı Avni Rıfat Baysal, yaptığı konuşmasında 'Sayın Başsavcımızla kısa süren ama çok nitelikli bir beraberliğimiz oldu, dik duruşu ve asaletiyle hepimize örnek olmuştur. Yalnızca Başsavcımızı değil, bir abimizi, büyüğümüzü de uğurluyoruz. Bundan sonraki mesleki hayatından başarılarının devamını diliyorum' dedi. 

Yemekte kürsüye davet edilen Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, yaptığı konuşmasında; 'Tayin memuriyetin bir gereği, sekizinci kez tayin oluyorum, dolayısıyla bu veda konuşması benim için ne ilk ne de sondur. Her zaman söylüyorum kaç kişiyle, ne şekilde karşılandığımın bir önemi yok, çünkü buraya atandığımda, beni tanımayan insanlar tarafından unvanım karşılandı. Benim için asıl önemli olan nasıl uğurlandığımdır. Çünkü beni şahsen tanıyan insanlar tarafından uğurlanıyorum. Şimdi burada bu tabloyu gördükten sonra hoş bir seda bıraktığıma inanabilirim. Sinop ilini ve insanlarını çok sevdim, her tayinde olduğu gibi bu tayinde elbette zor ancak, mesleğinizi onurunuzla yapar, ilkeli ve adil olursanız nerede kimlerle çalıştığınızın bir önemi yoktur. Her gittiğiniz yerde memleketin derdiyle dertlenir, memleketinizin insanıyla kucaklaşırsınız. Bizler gelip geçiciyiz, önemli olan sizlerin birlik ve beraberlik içerisinde olmanızdır. Adliye yapısı itibariyle diğer kurumlara benzemez, birlik ve beraberlik içerisinde olmalısınız. Birbirinize kenetlendiğiniz sürece, gözetmeniz gereken başka hassasiyetler olmayacaktır. Burada bulunan ve yeni kura çekecek olan meslektaşlarım için de şunu söylemek istiyorum. 'Memleketin derdiyle dertlenmeyecekseniz bu mesleği yapmanızın bir anlamı yok, bu ülke,  onurlu ve ilkeli meslektaşlarımız sayesinde her türlü zorluğun üstesinden gelecektir. Sinop ilinde geçirdiğim yaklaşık on beş ayı düşünüyorum. Burada yaşamım boyunca unutmayacağım müstesna insanlarla tanıştım,  Allah (cc) sizi de iyi insanlarla karşılaştırsın. Sağlıcakla kalın, tüm mesai arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum'' dedi. 

Diğer Hakim ve Savcılarında veda konuşmalarını yaptıkları törende, Sinop Cezaevi Müdürü Özer Duman tarafından plaketi takdim edilen Cezaevlerinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Aykut Balcı, yaptığı konuşmasında 'Daha önce de tayin olduğum iller oldu, Sinop benim için hep özel kalacaktır, Sayın Başsavcımızla ve Sinop Cezaeviyle son derece uyum içerisinde çalıştık. Aynı sıcaklığı ve samimiyeti, bundan sonraki görev yerlerimde de bulmayı umuyorum, Sayın Başsavcıma, Cezaevi Müdürümüze ve personeline ayrıca adliyedeki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum' dedi.  
İftarı sonrasında otelin bahçesinde çay ikramı için ağırlanan misafirlerin fotoğraf çekimlerinin ardından etkinlik sonlandırıldı. 
 
Editör: Vitrin Haber