Bilke Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcısı, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu’yu makamında ziyaret etti. 

Başkana yeni görevinde başarılar dileyen BİLKE yetkilileri, derneğin projelerini ve faaliyetlerini başkana anlattılar.  Başkan yardımcısı Ayşe Cengiz,  derneğin çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:” Derneğimiz 2008 yılında kuruldu, her yıl üniversite öğrencilerine burs veriyoruz. Halk kültürünü korumak ve yaşatmak için çalışmalar yapıyoruz. Halkbilim alanında yaratıcı çalışmaların artması amacıyla, BİLKE Halkbilim Ödülleri Projesini başlattık. Bu yıl BİLKE 2. HALKBİLİM ÖDÜLLERİ akademik dal ödülünü “OSMANLI DEVRİNDE SİNOP” kitabı ile Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal’a verdik. Proje çalışmalarımız kuruluşumuzdan beri devam ediyor. Paylaşım Projesi, Tirit Projesi, Eğitim Projesi, Kuzey Yıldızı Projesi üyelerimiz ve gönüllülerimizin yardımı ile başarıyla uygulanmaktadır. ”dedi.

Derneğimizin bilişim sorumlusu Bilgehan Sarıkaya, BİLKE “Yeni Şelale Yol Projesi” ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Gerze Çağlayan Köyünde bulunan yeni takım şelalelerinin farklı aylarda çekilmiş görüntülerini Başkan Gündoğdu’ya sundu. Dernek Başkanı Yaşar Sarıkaya, başkana Yeni Şelale Projesi hakkında şunları anlattı: “Şelalenin ilimize kazandırılması için 2007 yılından beri çalışmalar yaptım. Halk kültürü ve toplumsal bilinçlenme konularında da çalışıyordum. Kişisel çalışmalarımdan sonuç alamayınca, 2008 yılında 7 arkadaşımla birlikte derneğimiz BİLKE’Yİ kurduk. Şelalenin tanıtımı ve yol çalışması için bu güne kadar 4 vali ve 4 kaymakam ziyaret ettik.  Hepsine, takım şelale çekimlerimizi sunduk.  Şelaleye ulaşan köy yolunun yapılması için girişimlerde bulunduk. 7 yıl geçmesine rağmen, çabalarımızdan sonuç alamadık. Şelale yolu hala tamamlanmadı. Tanıtmaya çalıştığımız yeni şelale, takım şelaledir. Gerze- Çağlayan köyü girişinde olan bu şelalenin adı, KERVAN ÇAYI’dır.  Şelale Kervan adını, ipek yolunda olduğu için almıştır.  Köylü eski hatıraları unutmamış ve Kervan adını bu güne kadar taşımıştır. Sarımsak Çayı ve Kervan Çayı hattı boyunca 4 km mesafe, irili ufaklı şelalelerle doludur. Alan ağaçlar ve alüvyonlarla kaplı olduğu için bakıma ihtiyaç vardır.
Köy yolları yapımının İl Genel Meclisi yetkisinde olduğunu biliyoruz.  Başkanımız, bu konuda sizden yardım bekliyoruz. Şelale yolu yapılırsa,  Sinop turizmine yeni bir takım şelale daha kazandırmış olacağız. Çalışmalarımın eseri olan “BİR İNCİ MEMLEKETİM ” isimli kitabımı size takdim etmek istiyorum” dedi ve kitabı başkana hediye etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, konu ile yakından ilgilendi. Bu yılın yol çalışmaları arasında Çağlayan köy yolunun olduğunu ve derneğimizin talebinin değerlendirileceği bilgisini verdi.  Başkana teşekkür ediyor, şelalelerin ilimize kazandırılmasını diliyoruz.

Editör: Vitrin Haber