Ocak ayında yapılan Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlık seçimlerinde aday olan İşadamı Yılmaz Öz, yaptığı açıklamadı yılın bazı zamanlarında Sinop İskele Meydanında açılan ve 'Yöresel Ürün Pazarı' adı altında yapılan organizasyona yönelik tepkisini dile getirdi. 
Küçük esnafın bu kadar zor durumda olduğu günlerde bu tür girişimlerin, esnafa büyük zarar verdiğini belirten Yılmaz Öz, "Esnaf ve Sanatkarlar Odası adaylığım sürecinde bu konuda bir çok çalışmada bulunmuş, bölgemizdeki eksiklikler hakkında tespitler yapmıştım. Yerli esnaf, yerli malı gibi çalışmalarımız seçim boyunca devam etti. Bu süreçte ulusal marketlerden alışveriş yapılmaması ve kendi yerli esnafımızdan yapılması, denetimsiz açılmalarına engel olalım demiştik. Bu tespitler doğrultusunda yerli esnaf birçok sıkıntıyla karşı karşıyadır. Yöresel ürünler adı altında yerli olmayan esnaf ve yerli olmayan malların stantlarının tekrar açılmasına müsaade edildi. Bölgemiz ekonomisine verilen zararın hesabını kim verecek" dedi.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM
Yetkilileri bu konuda göreve çağıran Yılmaz Öz sözlerini şöyle sürdürdü; "Seçim dönenimizde yapılan çalışmalarımız neticesinde, bu stantların açılmaması, kendi yöremize ait stantların açılması, yabancı ürünlere ait stantların açılmaması yönünde mücadele etmiştik. Tekrar bakıyoruz, yöresel ürünlerimizin satılmadığı, yöresel ürünler adı altında, yöresel esnafımızın içinde olmadığı stantlar açıldı. Sinop esnafı olarak bu konudaki tepkimi gösterdim. Gittim özellikle araştırdım ve ürünleri inceledim. Sinop ile ilgisi olmayan ürünlerin pazarlandığını gördüm. Onlar tabi ki işini yapacaklar. Tabi ki bölge esnafını düşünecek halleri yok. Bu gün Sinop esnafının bittiği gündür. Burada toplanan para Sinop dışına giderken, Sinop'a ne faydası var? Belediyeye verdikleri para ile bu iş olacaksa, Sinop esnafı olarak bir araya gelip bu kaynağı oluşturalım. 

Sinop Valiliğini, Sinop Belediyesini, Esnaf ve Sanatkarlar Odasını, Bakkallar Odasını ve diğer odalara kayıtlı tüm esnafımızı göreve çağırıyoruz. Bu işe artır 'dur' demek lazım. Sadece bir Yılmaz Öz ile bu iş olmaz. Herkesin bu işe duyarlı olması lazım. Sinop'ta işsizlik varsa, Sinop'ta para sıkıntısı varsa sebebini aramaya gerek yok. Sebebi buna benzer nedenlerden kaynaklanmaktadır. Biz Sinop esnafı olarak, Sinop'ta üretilen ürünlerin, yine Sinop esnafı tarafından satışının yapıldığı organizasyonlar yapmamız gerekiyor. Bunu teşvik edelim". 

 
Editör: Vitrin Haber