Sarı Saltuk Anadolu Lisesi'nde (Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi) eğitim gören öğrenciler yararına kermes açıldı. Şehir Kulübü İskele Caddesinde Sinoplularla buluşan kermesin açılışını Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve okul yönetimi yaptı.

Saat 12.00’da açılışı yapılan kermeste ev yapımı yiyecekler satışa sunuldu. Düzenlenen kermes hakkında bilgi veren Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yasemin Oğuz Danacıoğlu, kermesten elde edilen gelirin tamamının lise öğrencilerinin giderlerinde kullanılacağını belirtti. Danacıoğlu;  “12 Mayıs 2017’de ihtiyacı olan çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere kermes düzenledik. bu kermesimiz öncelikle okulumuzda ihtiyacı olan öğrencileri belirleyeceğiz, onların ihtiyaçlarını karşılayacağız. İki hafta sonra yapılacak olan bahar şenliğinde çekilişler yapılacak. Çocuklara dağıtacağımız hediyelerin giderleri de bu kermesten karşılanacak. Ayrıca okulumuz öğrencilerinin bizden talepleri var. Bu talepleri de yerine getirmeye çalışacağız. Şu anda kermesimize katılım bir hayli yoğun.

Bu kermes için bize katkıda bulunan öncelikle Belediye Başkanımız Baki Ergül’e, Milli Eğitim Müdürümüz Nevzat Türkkan’a, okul velilerimize, Sinop esnafına, okul idaresine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, okulumuz kantincisi Mustafa beye, yönetim kurulu üyelerimize, bizi yalnız bırakmayan Vitrinhaber'e çok teşekkür ediyoruz” dedi.  
Resim sergisi ve öğrencilerden oluşan orkestranın şarkıların renk kattığı kermes akşam 20.00’da sona erdi. 
Editör: Vitrin Haber