MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. 11 bin üye ve 46 bin işletmeyle Türkiye’nin en büyük STK’larından biri olan MÜSİAD’ın genel kuruluna aralarında Sinop’un da bulunduğu 4 bin iş adamı katıldı…

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD), 23. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Haliç Kongre Merkezi’ndeki 23. Genel Kurulda MÜSİAD’ın yeni yönetim kurulu belirlendi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Genel Kurula, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Abdoulaye Wade, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Valiler, Belediye Başkanları, Rektörler, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri, yurt içinden ve yurt dışından olmak üzere MÜSİAD üyesi toplam 4 bin kişi katıldı.

11 BİN ÜYE 46 BİN İŞLETME İLE BÜYÜK AİLE BULUŞMASI
5 Mayıs 1990′te İstanbul’da kurulan MÜSİAD, artık çeyrek asırlık bir sivil toplum örgütü. Hem yurt içi hem yurt dışında büyüyen MÜSİAD, 11 bini aşan üyesi ve sahip olduğu 46 bin işletmeyle ülke ekonomisine omuz veriyor. Türkiye’de 86; dünyada ise Çin’den ABD’ye Hollanda’dan, Senegal’e, Güney Afrika’dan Kolombiya’ya kadar 72 ülkede 164 noktada temsil edilen MÜSİAD, bu yıl Karaman, Seydişehir, Cidde, Ordu, Bakü, Moskova, Tokyo, Boston ve Lion şubeleri ile yeni coğrafyalara açılmayı planlıyor.

KONGREYE SİNOP’TAN YOĞUN KATILIM
Kongreye, Sinop’tan MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı. 

MÜSİAD yönetiminin kuruluşundan bu yana başkan ve yönetimlerini kurumsal değerler çerçevesinde seçtiğini belirten MÜSİAD Sinop Şube Başkanı Ahmet Hilmi Gökmen, "MÜSİAD Genel Kurullarının yönetim seçimi olmaktan çok, büyük ailenin ortak mesajlarının dillendirildiği büyük buluşmalar olarak değerlendirdi. Bu buluşmalarda ekonomiden siyasete, Türkiye ve dünya gündemine dair görüş ve düşüncelerinin, eleştiri ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı etkin bir platformdur" dedi.

Gökmen, konuşmasının devamında "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Senegal Cumhurbaşkanı Abdoulaye Wade, Bakanlarımızın, yabancı devlet temsilcilerinin, üst düzey protokolün ve dünyanın 4 bir tarafından gelen binlerce üyemizin katılımı ile Sayın Genel Başkanımız Nail Olpak’ın adeta manifesto niteliğindeki konuşması ile gündeme damgasını vurduğu heyecanlı ve coşkulu bir genel kurul gerçekleştirdik. 

Sayın genel başkanımız Nail Olpak konuşmalarında; geçtiğimiz günlerde bizzat kendisinin de katılımları ile açılışını gerçekleştirdiğimiz Sinop Cezaevi Kamu & Özel Sektör iş birliği yatırım ve işletme projemizden de bahsederek MÜSİAD Sinop olarak bizleri onurlandırmışlardır. Platformdaki dev ekranda Sinop’umuzun adının yer alması bizleri gururlandırmıştır. Genel Başkanımızın ilimize olan yakın ilgi ve destekleri bizleri son derece memnun etmektedir. MÜSİAD Sinop olarak, Genel Başkanımızın bu ilgi ve destekleri ve MÜSİAD'ın vizyonu ile birlikte şehrimizin gelişmesi ve kalkınmasına pozitif katkılar sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber