Boyabat ziyareti kapsamında ilk olarak İlçe Müftülüğünü ziyaret eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik burada İlçe Müftüsü İsa Sağlam’dan bölgede yapılan hizmetler hakkında bilgi aldı. 

Çelik daha sonra Kemaldede Camii’nde cemaatle bir araya geldi. Burada vakit namazı öncesinde cami cemaatine vaaz eden Çelik, önemli bilgiler verdi. Cenab-ı Hak’kın emirlerine sımsıkı sarılmak ve yasak kıldıklarından ateşten kaçar gibi kaçmak ile Cenab-ı Hakkın rızasına ulaşabileceğimizi ve Rasülüllah (sav)sünneti seniyyelerine uymaya gayret etmek, Rasülüllah (sav) Efendimize ümmet olduğumuzun işareti olduğu için bu hususlara dikkat etmemiz gerektiği üzerinde duran Çelik sözlerinin devamında şunları söyledi; “İbadetlerimizi hep beraber cemaatle yerine getirmeye gayret gösterelim. İbadetlerimizin akabinde de vatanımızın birlik ve beraberliği için, vatanımızın müdafaası hususunda canlarını siper etmiş güvenlik kuvvetlerimizin muzaffer olmaları için ve zulme uğrayan Müslümanların bir an önce zulümden kurtulmaları için dualar edelim.”

Namazın ardından 4-6 yaş Kur’an Kursunu ziyaret ederek Kuran-ı Kerim’e geçen talebeler için yapılan programa katılan Çelik daha sonra Boyabat Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursundaki hafızları ve Nesibe Hatun Yatılı Kız Kur’an Kursunda kalan öğrencileri ziyaret etti. Öğrencileri ve velileri tebrik eden Çelik; “Bu çocuklarımızın yetişmesinde üstün gayret gösteren Kur’an Kursu öğreticilerine de bu gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Müftü Çelik son olarakBoyabat Kaymakamı Fatih Aksoy’u, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcıyı ayrı ayrı makamlarında ziyaret ederek çalışmalarında Cenab-ı Hak’tan muvaffakiyetler nasip eylemesi temennisinde bulundu. Akabinde Sinop Milletvekili Nazım Maviş’inde katıldığı Boyabat İmam Hatipler Derneği (BOYİMDER)in dernek merkezinde yapılan toplantı ile Müftü Çelik’in ziyaretleri sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber