Sinop Mübadele Derneği üyeleri, mübadelenin 93. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı Önündeki İskelede düzenlenecek törende, Balkan Savaşlarında ve göç yollarında vefat eden birinci kuşak mübadillerin anısına denize karanfil bırakacak.

Sinop Mübadele Derneği üyeleri, mübadelenin 93. yıldönümü nedeniyle 6 Şubat Cumartesi günü saat 12.30’da Atatürk Anıtı Önündeki İskelede bir tören düzenleyecek. Birinci kuşak mübadillerin anısına denize karanfil bırakacak olan dernek üyeleri, hep bir ağızdan Vardar Ovası türküsünü söyleyecek. Sinop Mübadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Aral 30 Ocak 1923'ün mübadiller için önemli bir tarih olduğunu belirterek, "Lozan Anlaşması'nın bir parçası olarak bu tarihte imzalanan protokolle milyonlarca insan atalarından kalan toprakları terk ederek zorunlu mübadeleye tabi tutulmuştur. Bu önemli tarihin 93. yıldönümünde Türkiye’nin birçok yerindeki mübadil çocukları olarak bizler de Atatürk Anıtı önündeki İskelede toplanıp orada bıraktıklarımızın ve birinci kuşak mübadillerin anısına denize karanfil bırakacağız. 

Bizim için büyük anlam taşıyan bu törende, Sinoplu hemşerilerimizi Sinop halkını aramızda görmekten mutluluk duyacağız" diyerek herkesi etkinliğe davet etti. 

Editör: Vitrin Haber