AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, yapılan görüşmeler neticesinde Boyabat’a, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 8 milyon 343 bin TL değerinde 300 öğrenci kapasiteli bir öğrenci yurdu kazandırdıklarını söyledi. Yeni yurdun şimdiden ilçeye hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Nazım Maviş, il geneli ve ilçelere yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirtti. Maviş konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Boyabat İlçemiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’yla birlikte öğrenci sayısı sürekli artış halinde olan bir yerleşim yeridir. Öğrenci sayısının artışıyla birlikte öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları hasıl olmaktadır.  

Bu ihtiyaçları karşılamak üzere ilçemize Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan 300 öğrenci kapasiteli son derece modern ve konforlu bir KYK Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu kazandırdık. İlçemize yapılacak bu yurdun ihale süreci tamamlanmış olup, 24.06.2016 tarihinde yüklenici firmayla sözleşme imzalanmıştır. Yaklaşık 1 yıllık bir süre zarfında yurt inşaatının tamamlanması planlanmaktadır.

Bu yatırımla Boyabat İlçemiz 300 kişi kapasiteli 8 milyon 343 bin TL yatırım bedelli, modern bir öğrenci yurduna kavuşacaktır. Hedefimiz Boyabat İlçemizde bulunan Fakülte ve Meslek Yüksek Okulumuzun, kalite ve kapasitesini artırmaktır. Bu çerçevede fakültemize ve meslek yüksekokulumuza yeni açtığımız bölümlerle öğrenci sayımız 2016-2017 öğrenim sezonunda daha da artacaktır. 2019 yılına kadar ilçemizin sahip olduğu öğrenci nüfusunu 3-4 katına çıkaracağız. Tabi bu hedefimizle birlikte ilçemizde misafir edeceğimiz öğrencilerimiz için gerekli barınma ve sosyal imkanları oluşturmalıyız ki, ilçemiz eğitim kurumları tercih edilen kurumlar arasında yerini alsın. Bu sebeple yatırım programı sürecinden itibaren yakından takip ettiğimiz, KYK Yükseköğrenim Öğrenci Yurdumuzun Boyabat ilçemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Editör: Vitrin Haber