Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesince akademisyenler ve son sınıf öğrencilerinden oluşan teknik gezi ekibi ile Ormancılık Uygulamaları-II dersi kapsamında Sinop İlindeki işletme müdürlüklerine bir gezi düzenledi.

Prof. Dr. Hakkı Yavuz başkanlığında, Prof. Dr. Salih Terzioğlu, Prof. Dr. İbrahim Turna, Prof. Dr. Ertuğrul Bilgili ve Öğr. Gör. Dr. Canan Yılmaz ile 33 öğrenciden oluşan teknik gezi ekibi Sinop Orman İşletme Müdürlüğü görev alanında Fıstıkçamı ve Sahilçamı ağaçlandırma ve bakımları, kumul ağaçlandırmaları, dişbudak ormanlarını yerinde inceledi. Ayrıca Bektaşağa Fidanlığında yürütülen çalışmalar da yerinde incelendi.

Ayancık Orman İşletme Müdürlüğünde sertifikasyon çalışmaları hakkında bilgi verilmesinin ardından orman ürünü satış deposu, kayında bakım ve gençleştirme, amenajman plan yapımı ile ilgili çalışmalar ile seçme(göknar türünde) ormanlarında incelemeler ve değerlendirmeler yapıldı.
Boyabat İşletme müdürlüğü görev alanında ise kızılçam ve karaçam ağaçlandırma ve bakım çalışmaları ile rehabilitasyon çalışmaları yerinde görüldü ve genç orman mühendisi adaylarına anlatıldı.
Editör: Vitrin Haber