Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Hükümet Meydanındaki Atatürk Heykeli yanında Türk Kızılay’ı Sinop Şubesi tarafından fotoğraf sergisi açıldı. Türk Kızılay’ı Sinop Şube Başkan Vekili Yakup Üçüncüoğlu yaptığı açıklamada;  “Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Dikmen ilçesinde bulunan Bahattin Dolma İlköğretim Okulundan öğrencilerimizi Sinop’ta misafir ederek onlarla birlikte Cumhuriyet Bayramımızı kutladık” dedi.

"Kızılay’ı tanıtıcı benzer çalışmalara bugün olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz" diyen Üçüncüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında bugünde Atatürk büstüne çelengimizi sunup, valimizi makamında ziyaret ettik. Kızılay olarak yıllardan beri yaptığımız çalışmalardan biriktirdiğimiz fotoğraflar ile fotoğraf sergisi açılışını gerçekleştirdik. Okullarda bulunan Kızılay kollarındaki öğrencilerimizde Kızılay Haftası dolayısı ile Kızılay’a ziyaret gerçekleştirerek Kızılay’ın yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi sahibi oluyorlar. 3 Kasım tarihinde de Seyyid Bilal Camisinde hem 15 Temmuz, hem Deniz Şehitlerimiz hem de şimdiye kadar Kızılay’a hizmet ederek emeği geçmiş ebediyete intikal etmiş insanlarımız için mevlit programı gerçekleştireceğiz ” 

Vatandaşlarımızı Kan Bağışı yapmaya davet ediyoruz

Her yıl binlerce insanın, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybettiğini belirten Üçüncüoğlu; “Kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Türk Kızılay’ı Sinop Şubesi olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da vatandaşlarımızın kan bağışı kapsamında desteklerini bekliyor ve kan bağışı yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.