Türkiye Ormancılar Derneği Sinop İl Temsilciliğince bir süredir yürütülen "Eğitimcilerin Eğitimi Programı" kapsamında katılımcılar kestane kanseri konusunda bilgilendirildi.

Derneğin Sinop İl Temsilcisi Fatma Karahan, yaptığı açıklamada, söz konusu program ile ormancılık uygulamalarının bilimsel çalışmalara dayalı yürütülmesini sağlamak istediklerini söyledi. 
Kestane kanserinin çok ciddi bir hastalık olduğunu bu konuya dikkat çekmek istediklerini vurgulayan Karahan, şöyle konuştu:
"Alanda yaptığımız çalışmalarla eğitimcilerimize kestane kanseri hakkında teknik bilgiler veriyoruz. Çünkü ilimiz ormanlarının büyük bölümü kestane ağaçlarından oluşuyor. Yöre halkı ekonomik olarak kestaneden büyük bir gelir kazanmakta. Türkiye genelinde yıllık 85 bin ton olan kestane üretimi bu hastalıktan sonra 50 bin tona kadar geriledi. Biz bu hastalığa önlem almak için bu çalışmayı yürütüyoruz." 
Programın Gıda ve Tarım Örgütü tarafından da desteklendiğine işaret eden Karahan, kestane kanseriyle mücadelenin bilimsel çalışmayla başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti.
Konuşmanın ardından katılımcılara Orman Mühendisi Kadri Topuç tarafından sunum yapıldı.
AA
Editör: Vitrin Haber