Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Çok Amaçlı Salonunda Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından koordine edilen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Toplantısına Sinop Valisi Köksal Şakalar, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız,  Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri,  Mahalle ve Köy Muhtarları ile  Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

Toplantıda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerin en iyi şekilde eğitim öğretim görmeleri için yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi.        
İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız yaptığı konuşmada; “2018-2019 eğitim öğretim yılında öncelikli okullar bata olmak üzere okullarda güvenliğin azami ölçeğe çıkartılması, okul güvenlik sistemlerinin kent güvenlik sistemlerine entegrasyonu, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, çocukların okulların servisleri ile güvenli bir şekilde taşınması gibi konular başta olmak üzere tüm illerde valilerin, ilçelerde ise kaymakamların başkanlığında okul aile birliği temsilcileri ve eğitim konusunda uygun görülecek diğer paydaşların katılması ile toplantı yapılması ve sayın valimizin görüşünü içerecek değerlendirme raporlarıyla birlikte içişleri bakanlığına gönderilmesi istenmektedir” dedi.

Sinop’ta eğitim öğretimin kalitesinin yükseltilmesi amacıyla bu toplantının gerçekleştirildiğini belirten Yıldız sözlerine şöyle devam etti; “KGYS entegre kamera sistemi geleceğimizin teminatı çocuklarımızın okula gitmek için evlerinden ayrılmasından başlayarak evlerine dönünceye kadarki zaman içinde güvenli bir eğitim öğretim hayatı geçirmeleri, muhtemel şiddet olayları, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunmaları, çağın gereklerine uygun güvenli eğitim ortamlarını sağlayarak ülkemize yararlı bireyler olarak yetişmeleri için ilgili birimlerin işbirliği ve koordinasyonunda mevcut güvenlik durumunun belirlenerek koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin azami sınırda alınmasıdır. İlimizde Kent Güvenliği Yönetim Sistemi’ne entegre edilmesi planlanan kamera sistemi yapılmış olup Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından 1. Derece yüksek riskli okul olarak belirlenen Türkiye genelinde 762 okulda kamera sisteminin mevcut durumlarının tespiti, ihtiyaç analiz ve okulların krokileri doğrultusunda kamera sistemlerinin kurulması ve planlanmasında ilimize yer verilmemiş ve ikinci aşamada bin okul kapsamında olan Valilik Makamının mahalli imkanlarıyla yapılması planlanan entegre kamera sistemine ihtiyaç olmadığına dair İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı ile karar verilmiştir”. 

Yıldız, Sinop Merkez ve ilçelerdeki okulların öğrenci, öğretmen, kamera sistemi ve taşıma verilerini katılımcılarla paylaştı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız’ın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş 2018-2019 eğitim öğretim yılında alınan ve alınacak güvenlik tedbirleri hakkında sunumlarını gerçekleştirdi.        
Editör: Vitrin Haber