Kişisel sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklama ile Türkiye’de yaşana darbe girişimine tepki gösteren Erfelek Kaymakamı Adem Karadaş, Darbenin karşısında; demokrasinin ve milli iradenin yanında olduklarını söyledi. Karadaş; “15 Temmuz 2016 Cuma günü akşamı Milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan alçak bir kalkışma yaşanmış ve Aziz Milletimiz, emir komuta zinciri olmadan, asker içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylem neticesinde millet egemenliğini baltalama, ülkemizin güçlü demokrasisine zarar verme ve milli iradenin iş başına getirdiği hükümeti görevden alma girişimine “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dizelerindeki şuur ve anlayış ile cevap vermiştir. Sonuç itibari ile de şer odaklarının ve ülkemizdeki uzantıları olan PDY ve benzeri yapılanmaların ülkemiz aleyhinde tasarladıkları planlar akim kalmıştır” dedi.

Darbe girişiminin sonuçsuz kalmasındaki en büyük başarının canlarını hiçe sayarak vatan savunması için sokaklara dökülen Türk milletine ait olduğunun altını çizen Erfelek Kaymakamı Adem Karadaş, bu uğurda can siperane mücadele eden her kese teşekkür etti. Kaymakam Karadaş açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Elbette ki bu eşsiz başarı her şeyden önce söz konusu girişimin bertaraf edilmesi esnasında canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin ve yaralı vatandaşlarımızın bizlere birer armağanıdır. Kendilerine bu eşsiz kahramanlıkları dolayısıyla Erfelek Kaymakamlığımız adına şükranlarımızı sunuyor şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.
Bununla birlikte belirtmek isterim ki 15 Temmuz günü yaşanan bu alçak girişim büyük ve acı bedeller ödenmekle birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin Devleti ve Milleti ile bölünmez bir bütün olduğunun bir kez daha somut bir şekilde ortaya konulmasına vesile olmuştur. 

Keza Başkomutan ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım’ın demokrasimize sahip çıkılması yönündeki davetleri ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de karşılığını bulmuş ve tüm Erfelekliler “Vatan ve Millet Sevgisi” ortak paydasında el ele ve gönül gönüle söz konusu kalkışmanın karşısında yer almıştır.
Bu bağlamda söz konusu birlik ve beraberlik örneğini ortaya koyan siz değerli Erfelekli hemşerilerime teşekkürü bir borç biliyor, emek ve katkı sunan herkese saygılarımı sunarım.”
 
Editör: Vitrin Haber