Sinop Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, 1. Kısım Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Bayram Güveli ve 2. Kısım Sanayi Sitesi Başkanı Aydoğan Bilik öncülüğünde 'Milli İradeye Saygı Konvoyu' yapıldı. Oda üyesi esnafların ve sanayi sitesi esnaflarının büyük katılım sağladığı konvoy Sinop Küçük Sanayi Sitesi önünden başladı. Türk bayraklarıyla donatılan yaklaşık 200 aracın katıldığı konvoya, geçiş güzergahında bir çok vatandaş alkışlarla destek verdi. 

Sinop'a klaksonlar çalarak giriş yapan konvoy şehir turu ardından, Sinop iskelesine girerek park etti. Konvoya katılan vatandaşlar daha sonra Türk bayraklarıyla donatılan gezi teknelerine binerek bir konvoyda denizde düzenlendi. Limanda '10. Yıl Marşı' ile konvoy halinde geçiş yapan gezi teknelerini vatandaşlarda uzun süre soluksuz izledi. Coşkunun hakim olduğu deniz konvoyunda renkli görüntüler yaşandı. 

Sinop Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, Milli iradeye ve demokrasiye karşı yapılan darbe girişimini lanetlediklerini söyleyerek, “Birlik ve beraberlik kazandı, demokrasi kazandı. Demokrasi zaferinin mimarı ise milletimizdir.” dedi. 
Haydar Gündoğdu, konvoya katılan tüm esnafa ve gezi tekneleriyle konvoya destek veren gezi teknesi esnafına de teşekkür etti. 

Editör: Vitrin Haber